Русенски младежи ще се докоснат до програмирането и дигиталното изкуство

Русенски младежи ще се докоснат до програмирането и дигиталното изкуство. Това съобщават организаторите на Седмици на дигиталното изкуство и технологии Startup Factory.

Инициативата Седмици на дигиталното изкуство и технологии ще се проведе от 1 до 14 юли.

Русенски младежи ще се докоснат до програмирането и дигиталното изкуствоУспешни професионалисти ще запознаят тийнейджърите с дигиталните технологии и с възможностите за кариера в сектора.

Какви са конкретните стъпки, за да станеш успешен програмист и кои са уменията, които се търсят на пазара? Как един млад човек с интерес към изкуството и дизайна може да използва новите технологии, за да реализира своя талант? Какво е NFT и как ще ни помогне да се развиваме в креативните професии? Как да си направим дигитален портфейл и да го използваме по сигурен начин? Откъде да търсим финансиране за развитие на бизнес идеи? Отговорите на тези и много други въпроси ще научат русенските ученици по време на предстоящите Седмици на дигиталното изкуство и технологии..

Как да участвате

Ако си над 14 години и се интересуваш от дигитално изкуство, програмиране, блокчейн, NFT и стартъпи, включи се в едно горещо лятно приключение.

Ще научиш какво се случва в дигиталната сфера. Ще се запознаеш с топ професионалисти от Русе, които ще споделят личен опит и ценни съвети.

Предвидени са безплатни обучения в най-актуалните сфери от дигиталните технологии:

  • Пътят до професия програмист
  • Дизайн и изкуство в дигиталната сфера
  • Стратегии и техники за развитие в NFT сферата
  • Моят първи дигитален портфейл
  • Как да мислим като предприемачи – стартиране на собствен стартъп
  • Дигитално рисуване и уеб дизайн за малки ученици

В серия от събития, експертите ще демонстрират различни приложения на блокчейн, ще дадат конкретни съвети на бъдещите програмисти как да се представят добре пред потенциални работодатели, ще насочат младежите как да мислят като предприемачи и ще им покажат начини за управляване и ограничаване на споделяната информация в интернет.

Участието във всички обучения и работилници е напълно безплатно.

Младежите могат да посетят едно или няколко от събитията, в зависимост от интереса си.

Необходима е предварителна регистрация в страницата на инициативата, в която са описани подробно лекторите, темите, мястото и часа на провеждане:

“Има събития, които дават силен импулс и посока за професионално и личностно развитие. Седмиците на дигиталното изкуство и технологии са едно от тези събития”. Това казва Емилиян Енев, председател на Startup Factory, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Инициативата ще завърши с нетуъркинг парти на кея на града, на което младежите ще се срещнат с представители на високотехнологични компании. От работодателите те ще научат за отворените стажантски програми и летни стажове. Така учениците ще могат да използват ваканцията, за да направят първите си стъпки в желаната от тях област на ИТ сферата. Предприемачите ще разкажат в неформална обстановка за свои провали и успехи и ще обяснят на младите хора защо е важно да започнат да трупат опит още от ученическите години.