Курсове по дигитални умения за жени и момичета стартират в Русе

Курсове по дигитални умения за жени и момичета стартират в Русе през октомври 2019 г. Информацията съобщават от сдружението Startup Factory, стейкхолдър на инициативата eSkills For Future.

Дигитални умения за жени

Курсове по дигитални умения за жени и момичета стартират в Русе

Курсът е предназначен за жени и момичета от гимназиалния курс с малък опит в програмирането или напълно начинаещи. Обучението ще даде мотивация за развитие на дамите в дигиталния свят, като ги насърчи да използват новите технологии.

Лектор е Сюзън Феимова, носител на националното отличие на МОН и Google „Дигитален посланик в час и клас 2018”.

Целта на курса е да представи най-важните принципи в уеб програмирането и да изгради логическо мислене. Ще се използват езиците HTML, CSS и JavaScript.

Обучението е добра основа, чрез която може да се задълбочи изучаването или лесно да се премине към друг програмен език.

Занятията ще бъдат със силна практическа насоченост и курсистите ще получат ценни знания за създаване на уеб страници.

Участничките ще имат пълен достъп до обучителните материали за неограничен период. Това ще им позволи да надграждат уменията си в удобно за тях време и с подходящо за тях темпо. Те ще усвоят основни познания за работа с базови алгоритми и добри практики при писане на код.

Участничките ще бъдат разделени в две отделни групи: работещи жени и момичета в гимназиална възраст.

Необходимо е да носят собствен лаптоп, на който ще работят. Сдружение Стартъп Фактори ще предостави отлична интернет връзка и безплатни хостинг услуги.

За да се регистрирате, следва да попълните формата.

Жените в дигиталния свят

Обучението ще се провежда в рамките на проект Жените в дигиталния свят. Той се осъществява с подкрепата на Български Фонд за Жените и включва провеждането на още два тематични курса:

Основи на графичния дизайн с лектор Боян Петков – професионален дизайнер с над 15 годишен опит, доктор по ергономия и промишлен дизайн. Курсът е с продължителност от 12 часа и ще се провежда всяка събота в продължение на 4 седмици по 3 часа. Първото занятие е планирано за втората половина на октомври.

Дигитално предприемачество с лектор Емилиян Енев – председател на Сдружение Стартъп Фактори и сериен предприемач с няколко дигитални проекта през последните години. Курсът надгражда първите два и се състои от интерактивни мотивационни сесии под формата на брейнсторминг и игрови елементи. Чрез тях участниците могат да развият идейни проекти на прототипи на дигитални продукти. Началото е планирано след приключването на първите два курса.

Актуална информация за още ИТ обучения и преквалификация ТУК