Хакатон – Бургас отново събира хора с ИТ интереси

Поредното издание на Хакатон – Бургас събира на едно място хора с интереси в областта на информационните технологии, софтуерната разработка и дизайна. Организатори на инициативата в периода 10-12 май са Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Студентският съвет към университета съвместно с Община Бургас, професионалните гимназии в града и ИТ компании.

Хакатон – Бургас отново събира хора с ИТ интереси

Състезанието

Хакатон – Бургас цели да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи. Идеята е заедно да предложат концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Състезанието стартира на 10 май и ще се проведе в залите на Професионална гимназия за Компютърно Програмиране и Инoвaции .

Целта на хакатона е създаване на софтуерни приложения на тема „Създаване на приложения и игри за обучение и/или виртуална реалност“.

Няма ограничение за използваните технологии, платформи и програмни езици.

Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код.

В последния ден на хакатона – неделя, 12 май – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Как да участваш

Допустими участници са екипи от най-малко двама участника. Те могат да се сформират както предварително, така и в началото на самия хакатон.

Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

Регистрацията е безплатна и може да бъде направена тук .

За всички участници ще има награди, които са осигурени от спонсорите на събитието.

Още информация за безплатни ИТ обучения и прояви