Записването за HackAUBG 4.0 вече е активно

Записването за HackAUBG 4.0, хакатона на Американския университет в България, вече е активно. Това съобщават организаторите от висшето учебно заведение. Надпреварата ще се проведе от 1 до 3 април на живо в кампуса в Благоевград.

Как да участвате

Записването за HackAUBG 4.0 вече е активно

Желаещите да участват могат да се регистрират най-късно до 25 март на https://thehub-aubg.com/register .

Представител на организаторите ще се свърже с всеки, заявил участие, за да помогне в намирането на отбор. Всеки отбор се състои от 3 до 6 души. В началото състезанието на всеки екип ще бъде назначен фасилитатор, който ще напътства и подпомага състезателите през целия уикенд.

Важно е да се знае, че само първите 10 регистрирани отбора ще имат гарантирано място за участие в хакатона

HackAUBG 4.0 предвижда участниците да работят в екипи, за да изградят прототип на своите идеи по дадена тема в рамките на 48 часа с помощта и насоките на ментори от най-добрите ИТ компании в България.

Темата на хакатона ще бъде обявена след церемонията по откриването, която ще се състои от 19.00 часа в петък, 1 април в Благоевград. Традиционно работният език на хакатона ще е английски.

Наградите

Наградният фонд е впечатляващ – 3 000 лв. за първо място, 2 000 лв. за второ и 1 000 лв. за трето. Освен възможността да спечелят парични и предметни награди, участниците ще имат шанса да изградят полезни и стойностни отношения.

Младежите ще получат експертни насоки от опитни професионалисти от ИТ индустрията, както и да намерят възможности за стаж и развитие в компаниите.

Още новини за ИТ инициативи и събития ТУК