Стара Загора с безплатно ИТ обучение за ученици

Стара Загора с безплатно ИТ обучение, съобщават от общината. Инициативата за обучение по информационни технологии е съвместна между общинската администрация, народния представител Радостин Танев, преподавателя по информатика Павлин Пеев и 3 фирми от ИТ сектора.

Стара Загора с безплатно ИТ обучение за ученици

4-модулно безплатно обучение

Всички желаещи ученици ще могат да се включат в безплатното обучение по информатика в града.

За целта следва да се регистрират в платформата www.4skills.eu .

Иновативните занятия ще стартират в началото на ноември и ще бъдат през делничните дни, в часове, съобразени с учебната програма на участниците.

Възрастовите групи ще бъдат две – ученици от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас.

4-те модула на иновативното обучение ще обхванат програмиране, роботика за начинаещи, първи стъпки към успешен стартъп, както и виртуална реалност.

Практически знания и съвети, предприемаческо мислене и други полезни умения ще дават професионалисти от различни сфери, имащи досег до информационните и дигитални сфери.

Павлин Пеев, един от доайените в областта на информатиката, ще даде базата и ще води първия модул от обучението. По думите на народния представител Радостин Танев проф. Живка Овчарова ще запознае учениците с процесите на виртуалната реалност. Проф. Овчарова е едно от водещите имена в тази сфера и е част от Техническия университет в Карлсруе и центъра му по виртуално инженерство.

Стара Загора

Идеята за безплатното обучение получава подкрепата и на 3 технологични компании – Вистеон, Девалекс Консулт и Епам. Целта на община Стара Загора е градът да има кадрови ресурс. По този начин градът моце да бъде атрактивна инвестиционна дестинация за високо технологично производство. Общината е част от Европейската мрежа от стартъп градове, инициатива на Европейската комисия и еврокомисаря Мария Габриел.

 

Още информация за ИТ обучения ТУК