Академия за иновации 2023 вече приема кандидати

Академия за иновации 2023 отвори регистрацията си за 10-та поредна година. Това съобщават от Innovation Starter, организатори на инициативата и стeйкхолдър на eSkills For Future.  Хакатонът е насочен към студенти и техните първи предприемачески идеи.

Академия за иновации 2023 вече приема кандидати

Юбилейното издание на Академия за иновации е с мото Аз.Ние. За да си припомним колко е важно да се създаде експериментална среда за израстване на младите български таланти, така че техните идеи да се радват на широка подкрепа и приемане от българското общество. Темата за солидарността и подкрепата на следващите поколения за по-успешен старт е въплътена в краткия стих Me.We. на световния американски шампион по бокс Мохамед Али. Той е изявен пацифист и застъпник на идеята, че всички ние трябва да живеем в епоха, в която осмисляме себе си като част от подкрепата, която даваме на обществото.

Как да участвате

Регистрацията на отбори за хакатона вече е активна.  Могат да участват всички български студенти, с непрекъснати права за обучение, от наши и чужди университети.

След предварителна оценка от менторите най-добрите проекти на начинаещите предприемачи ще бъдат допуснати до финала на конкурса на 2 и 3 юни в София Тех Парк. Те ще презентират идеите си пред прeстижно жури, състоящо се от 10 експерти от академичните среди и 10 водещи представители на бизнеса у нас. Сред тях са изявени български учени, преподаватели, предприемачи и изпълнителни директори на компании.

Всички отбори-финалисти ще получат не само полезен опит и незабравими преживявания, но и възможност да създадат контакти с утвърдени експерти и успешни бизнес лидери.

Рекорден награден фонд

Голямата награда за отбора победител, определен от журито, включва финансиране на представената от тях идея, осигурено от Европейска инвестиционна банка. Българска фондова борса предоставя поощрителна финансова награда за второ място, a участниците в първите три отбора получават и най-желаната награда. Това е посещение на Европейските институции в Брюскел, осигурено от Представителството на Европейската комисия в България.

Академия за иновации

Проектът се организира в партньорство с 14 български университета. Ключови партньори на Академия за иновации са Представителството на Европейската комисия в България, Европейска инвестиционна банка, Българска фондова борса и др.