Известни личности разказват уроци

Известни личности разказват уроци за ученици в Уча.се

Известни личности разказват уроци в образователния сайт Уча.се. Това съобщават от образователния портал, който е сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Целта на проекта е да покаже на всички ученици в България и чужбина колко интересно и готино е да се учи на разбираем език. Известните личности разказват уроците на език, близък до учениците, по интересен и забавен начин.

Популярни лица като Луиза Григорова-Макариев, Ралица Паскалева, Дария Симеонова, Наум Шопов и Димо Алексиев са само една част от актьорите, които се включиха в записването на видео уроците. В записите на уроци участват и певиците Мария Илиева и Дивна. Всички фенове на образователен сайт №1 на България също така могат да изгледат и чуят видео уроците с любимия водещ Део, както и с Мино Караджов и Ана-Мария Янакиева от тийнейджърски онлайн сериал.

Предметите, по които актьорите и музикантите записаха видео уроци, са: химия, география, история, български език и литература.

Известните разказаха в лично и откровено видео за това какви са били като ученици и отговориха на въпроса „Защо е важно да се учи?“. Всички кратки анонси вече са публикувани  на

Facebook страницата на Уча.се.

„Обичаме да организираме изненади! Да си учиш уроците, разказани на разбираем език от идолите ти, е много силно за учениците! Инициативата с известните личности е поредното нещо, с което учениците виждат, че ученето може да бъде не просто полезно, но и доста интересно! Вдъхновяващо!“ – споделя Дарин Маджаров.

Уча.се

Уча.се е онлайн платформа с уроците за училище под формата на видеоклипове. Със своите над10 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от 1.до 12. клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. След видео уроците ученикът може да тества наученото с упражнения.  Материалите следват напълно официалната училищна програма на Министерството на образованието и науката и е съобразен с държавните образователни стандарти.

До момента уроците са изгледани над 23 500 000 пъти от над 418 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Уча.се са носители на над 20 награди, сред които и Образователната награда на БАИТ за 2013 г.