През октомври 2019 България ще участва в NASA Space Apps Challenge

През октомври 2019 България ще участва в NASA Space Apps Challenge за седма поредна година. Най-голямото в света технологично състезание за разработване на проекти, които са в полза на живота на Земята и Космоса, ще се състои на 19 и 20 октомври.

NASA Space Apps Challenge

През октомври 2019 България ще участва в NASA Space Apps Challenge

NASA Space Apps Challenge е състезание за разработване на иновативни технологични решения с отворен код. Няма ограничения за участие, могат да участват ученици, студенти и всички в България, които имат интерес да се включат.

Хакатонът се  провежда ежегодно в рамките на 48 часа, когато по едно и също време участват екипи от всички континенти по света. Тази година състезанието участват над 200 локации по целия свят. В България състезанието ще се проведе в :

  • София – Софийска Математичeска Гимназия,
  • Бургас – Бургаски Свободен Университет,
  • Русе – Русенски университет „Ангел Кънчев“
  • и виртуално от всяка точка в страната.

Как да участвате?

Регистрацията за участие е отворена на https://2019.spaceappschallenge.org .

Предизвикателствата (Challenges) за решаване са обявени и екипите могат да започнат да разработват своите проекти. Решенията могат да са на концептуално ниво, прототип или завършено решение за пазарна реализация.

Успехите на България

От участието на България в състезанието през 2013 г. са участвали близо 800 участници, които са разработили над 180 проекти. Участието на български екипи в състезанието още от 2013 г. е повече от впечатляващо. Пълният списък на проектите, наградени по години, можете да видите на сайта на инициативата.

Актуална информация за ИТ инициативи и обучения ТУК