Участвайте в NASA Intentional Space Apps Challenge 2023

Участвайте в NASA Intentional Space Apps Challenge 2023 на 7 и 8 октомври, призовават от EdutechFlag, стейколдър на eSkills For Future.  

Участвайте в NASA Intentional Space Apps Challenge 2023NASA Space Apps Challenge е най-големият хакатон за разработване на технологични решения с отворен код, което дава възможност и насърчава иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават и да допринесат за решаването на глобални проблеми.

Чрез използването на съвременните технологии, инициативата дава възможност на хората по целия свят да експериментират и разработват решения/приложения/прототипи с отворен код.

Регистрацията е отворена , като няма ограничения за участие.

Препоръчва се участието до 5 човека в екип, като екипите решават, какви решения да разработят.

Предизвикателствата/CHALLENGES ще бъдат обявени преди състезанието. Проектите могат да започнат да се разработват след обявяване на предизвикателствата.

Разработените решения/приложения (APPLICATIONS) с отворен код могат да са на ниво концепция, прототип или завършено решение за пазарна реализация.

Победителите получават голямата НАГРАДА да продължат в състезанието на глобално ниво.

Участие на България в  NASA Intentional Space Apps Challenge

Екипи от България участват в хакатона вече над 10 години. Сред глобалните победители са ChickBook – избор на публиката през 2013 г. През 2015 г. проектът Valkyrie беше класиран от NASA като глобален победител за Най-добрата употреба на хадруер.