Състезанието SoftUni Tech Fest

Включете се в състезанието SoftUni Tech Fest 2017 на 3 и 4 юни

Регистрацията на отбори и проекти е отворена до 24 май, наградният фонд за победителите е 10 000 лв.

Състезанието SoftUni Tech Fest 2017 е състезание, което събира на едно място ученици, студенти, професионалисти и технологични ентусиасти от цялата страна. Те ще търсят и разработват иновативни решения на проблеми от съвременния свят.

Технологичният фестивал е двудневно събитие, което ще се проведе на 3 и 4 юни в сградата на СофтУни в София. В състезанието може да се включи всеки с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията, дигиталния маркетинг, роботиката и др.

Как да участваш

Регистрацията на отбори и проекти вече е активна и ще бъде отворена до 24 май. Желаещите могат да се включат индивидуално или с екип до 5 души. Изискването тази година е освен регистрационна форма, да изпратите и кратко представяне на проекта си. Авторите на най-добрите проекти ще бъдат поканени да ги доразработят в рамките на феста.

Категории за участие

По време на SoftUni Tech Fest участниците разработват своите идеи в 5 категории. Те са разнообразни и започват от програмиране, за да завършат до роботика, мултимедия и дизайн.

Софтуерни приложения (участници на възраст под 18 години)участници/екипи, които разработват проект, в който програмирането заема основна част. Ако в екипа има участник под 18-годишна възраст, отборът ще участва в тази категория.

Софтуерни приложения (участници на възраст над 18 години) – важат същите правила като първата категория, но се надпреварват отбори и индивидуални участницинад 18-годишна възраст.

Уеб сайтове – става дума за интернет страници, изработени от нулата или чрез готови CMS системи (напр. WordPress). Ще се оценява не толкова техническата част, колкото оригиналното съдържание и иновативното му поднасяне.

Дизайн и мултимедия – творчески насочен категория за  дизайн за уебсайт или приложение, късометражен филм или анимация, фотография.

Роботика –  представяне на собствен робот или асемблиран робот/роботизирана система от готови компоненти. Ще се оценява хардуерната разработка и софтуерът за управление на робота.

Наградите

Общият награден фонд на SoftUni Tech Fest е на стойност 10 000 лв. Спечелилите първо място в 5-те основните категории, получават парична награда от 500 лв., както и други подаръци.

Най-привлекателният момент от SoftUni Tech Fest е възможността да представите и двете страни на своя проект: проблемът, който решава и решението, което сте създали. Това посочват организаторите от СофтУни, стейкхолдър на eSkills For Future.

Това е второ издание на състезанието SoftUni Tech Fest. Миналата година хакатонът беше с тема „Технологии в образованието“.