Sea Game Jam приветства ентусиасти във Варна през март

Sea Game Jam се провежда за първи път и включва 48-часово гейминг предизвикателство, конкурс за инди-студиа и конференция с топ лектори.  Гейм маратонът се организира от родното гейм студио Zariba.

Инициативата

Sea Game Jam приветства ентусиасти във Варна през март

Sea Game Jam кани всички ентусиасти и професионалисти на уникално четиридневно гейминг предизвикателство в Икономически университет – Варна. Надпреварата ще започне на 3-ти март и ще завърши с награждаване на най-интересните и вдъхновяващи игри на 6-ти март.

Проявата ще предизвиква участниците да създадат прототип на игра в рамките на 48 часа, по определена тема, която ще бъде обявена в деня на маратона.

В рамките на морския хакатон ще се състои конференция с топ лектори от game dev сектора. Също така ще има и конкурс за най-добра българска инди-игра – Sea Game Indie Pitch.

Гейм хакатонът си поставя за цел да насърчи креативността, сръчността и работата в екип сред разработчици, ентусиасти и всички, които се интересуват от процеса по създаване на игри.

Как да участвате

Желаещите да се включат в Sea Game Jam или да представят своя игра на Indi Game Jam могат да се запишат на сайта на състезанието. За най-креативните и оригинални екипи са подготвени

В първия ден на хакатона присъстващите ще могат да чуят лекции от професионалисти. Темите ще свързани със създаването на игри – level design, маркетинг, монетизация и т.н.

На 6 март  ще се проведе състезанието за инди game студиа – Sea Game Indie pitch. Всички български indie game студиа и независими разработчици са поканени да се включат. Победителите ще получат възможност да представят играта си пред професионалисти от game индустрията на Dev Play 2022 в Румъния. Организаторите ще покрият всички разходи на двама човека от екипа.

За Zariba

“С организирането на Sea Game Jam поставяме началото на една традиция, с която се надяваме да привлечем вниманието, както на българските създатели на игри, така и на международната индустрия.” – коментира Радостин Петров, основател и собственик на Zaribа.

Гейм компанията Zariba е създадена през 2007 г. и първоначално трупа опит и експертиза, работейки в успешни международни партньорства с големи имена в индустрията.  След 2010 г. компанията се профилира в разработване на собствени мобилни игри.

През 2018 г. Zariba проведоха и няколко издания на безплатна академия за програмисти на игри.