Безплатен курс за учители

СофтУни провежда безплатен курс за учители

Записването на преподаватели за Основи на програмирането е възможно до 3 юни

 

СофтУни провежда безплатен курс за учители Основи на програмирането.

Курсът е насочен към учители, които преподават информатика, информационни технологии и/или други технологични направления.

Обучението цели надграждане на уменията за преподаване на програмиране. Учителите ще получат насоки и знания, които да им помогнат в изграждането на добра основа на програмната логика у учениците.

Записването на преподаватели е възможно до 3 юни. Местата за курса са строго ограничени.

Възможно е да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение.

Занятията ще се проведат на 5, 6 и 7 юни от 10.00 до 18.00ч. в сградата на Софтуерния университет.

Някои от уменията, които ще усвоите по време на първия безплатен курс за учители:

  • Начални умения за преподаване на език C#
  • Извършване на прости пресмятания, логически проверки и цикли
  • Познаване на концепцията за преподаване по професия „Приложен програмист“

 

„Това е важен проект за България и за ИТ сектора! За да върви напред училищното образование в сферата на ИТ, програмиране и дигитални технологии, трябват добре подготвени и мотивирани учители, защото само с добра учителска мрежа можем да достигнем до всяко дете, дори и в най-малките и най-отдалечените кътчета на страната.“

Това казва Светлин Наков, съосновател на СофтУни, който е и сред лекторите на курса.

СофтУни организират курса, след като професия „Приложен програмист“ беше одобрена за обучение в средните училища и ще стартира от новата учебна година.  Обучението е първото от програмата на СофтУни, целяща да запознае учителите от средните училища със спецификите при обучението за придобиване на професионална квалификация. Той дава знания и умения за подготовката и провеждането на въвеждащ курс по програмиране за ученици – първият от учебния план на МОН. Учителите, посетили този курс, получават безплатно методически насоки, умения и инструменти за преподаване. Също така и добре разработено учебно съдържание в съответствие с държавния общообразователен стандарт (ДОС).