СофтУниада 2018

СофтУниада 2018 отвори регистрацията си за кандидати

СофтУниада 2018 вече приема участници. Това информират от Софтуни, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Събитието ще се проведе на 24 и 25 март 2018 г. в сградата на Софтуерния университет в гр. София.

Включи се в СофтУниада 2018!

Регистрацията се извършва на сайта на конкурса и е отворена до 12 март включително.

Има 2 възможни категории, като може да се включите в една от двете или и в двете:

– Състезателно програмиране – Участниците в тази категория ще се изправят срещу 10 задачи, които трябва да решат в рамките на 5 часа, като оценяването е в реално време. Участието е индивидуално, като може да се използват всякакви материали по време на състезанието: книги, учебници, Интернет ресурси. Състезанието ще се проведе на 24 март 2018 г. в СофтУни. Препоръчително е да си носите личен лаптоп, на който да работите.

– Уеб/софтуерна разработка – участниците разработват уеб или софтуерни приложения и предават URL към приложението + кратко описание на проекта (презентация) + линк към сорс кода. В тези категории попадат уеб приложения, мобилни приложения, настолни приложения, вградени системи и друг вид софтуерни разработки. Могат да участват отбори до 5 души, но се допуска и индивидуално участие. До финала се допускат най-добрите проекти във всяка категория, селектирани от журито. Представяне и защита на живо на проектите от тази категория ще се състои на 25 март 2018 г.

Участниците са разделени в две възрастови групи:

  • Младша възрастова група – до 16 години
  • Старша възрастова група – над 16 години

Позволява се в отборите да има участници от двете възрастови групи, като ако един от членовете на отбора има навършени 16 г., отборът се състезава към старшата възрастова група.

Финалният график за презентиране по екипи на всички одобрени проекти ще бъде качен на 22-ри март.

Наградите

Наградите за победителите включват 2 Nintendo Switch конзоли с играта Mario Rabbids Kingdom Battle за победителите в категория „Състезателно програмиране“, парични награди, стипендии за обучение в Софтуни, възможности за работа и стажове.

СофтУни

Това е третото поред издание на Софтуниада. В първата по рода си СофтУниада през 2016 г. участваха над 500 човека и бяха раздадени стотици награди.

СофтУни е сред стейкхолдърите на eSkills For Future и носител на Образователната награда на БАИТ за 2016 г. След ребрандирането си това лято СофтУни събира под шапката си и нови инициативи – за дигитален маркетинг, дигитални изкуства, програмиране за деца и фондация за дигитално образование. В началото на тази година СофтУни стартира първият лагер Blockchain Dev Camp Sofia, в резултат на стратегическото партньорство с Academy School of Blockchain.

Още информация за ИТ обучения тук