Обявени са Предизвикателствата за участие в STEM Предизвикателства & Хакатони България 2020

Инициативата

До 20.11.2020 г. ученици, студенти и всички, които имат мотивация да създават STEM решения и проекти в България ще могат да участват в STEM предизвикателства (hackathons) България. Инициативата има за цел да развива знания, умения и компетенции за STEM професиите на 21-ви век. Националното състезание STEM Challenges and Hackathons Bulgaria е проектирано, разработено и се организира от EduTechFlag. STEM Challenges & Hackathons България създава синергия между индустриални/бизнес организации и ученици, студенти и всички, за които знанията, уменията и компетенциите необходими за кариера в STEM професиите са фактор за реален успех.

Правила за участие

Индустриални и бизнес организации задават STEM предизвикателства за решаване, които участниците ще решават под формата на идея, прототип или реално работещо решение и ще се състезават за обявените награди от организациите. Участието може да е индивидуално и/или в екип. Няма ограничение за участие. Могат да участват ученици и студенти, учители и професионалисти в STEM. Може да се участва с повече от един проект, който решава зададено STEM предизвикателство. STEM предизвикателствата са обявени. Те са зададени от: Ай Би Ем България, ICN.bg, FL Studio.

  • Участниците могат да изпращат STEM проекти на зададените предизвикателства не по-късно от 20-ти Ноември. Решението на зададеното предизвикателство е до 3 мин. видео, което представя решението. Видеото може да е на български или на английски език.
  • STEM проектите се пращат до 20 Ноември на: https://forms.gle/x4AMn7eXpBMs9pqr9

Регистрация за участие:

На 21-22 ри Ноември 2020 ще се проведе първият STEM хакатон, на който ще бъдат представени разработените решения на зададените предизвикателства. Ай Би Ем България, ICN.bg и FL Studio ще оценят проектите и ще връчат наградите на победителите.

Повече инфoрмация: https://edutechflag.eu/stem-challenges

За въпроси: info@edutechflag.eu