Телерик Академия обяви прием за Telerik Academy Alpha с Java

Телерик Академия обяви прием за програмата Telerik Academy Alpha с Java. Кандидатстването е от 12.02.2020 г. до 06.05.2020 г. В този период Телерик Академия организира и безплатен подготвителен курс за кандидатите.

Програма подходяща за всеки

Telerik Academy Alpha с Java започва на 01.06.2020 г. в сградата на Телерик Академия в Campus X. Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици и студенти, както и специалисти от различни области, които искат да станат Java програмисти. Кандидатите трябва да са навършили 18 години.

Кандидатстване в програмата

Подаването на документите за кандидатстване става през сайта на Телерик Академия до 06.05.2020 г. Кандидатите преминават първо кратък онлайн когнитивен тест, който оценява способността им да учат бързо. След това се явяват на входящия изпит по основи на програмирането, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift.

За кандидатите, които вече имат познания по програмиране, Академията организира предварителен (early-bird) входен изпит на 16.03.2020 г. Също така имат възможност да се явят отново, този път на редовния изпит на 07.05.2020 г. Ключово качество за кандидатите е силна мотивация за учене и професионален старт.

Безплатен подготвителен курс

Напълно начинаещите могат да придобият необходимите входни умения самостоятелно, чрез материалите на сайта на Академията, или с помощта на Java специалисти, като участват в безплатен подготвителен курс. Така те ще усвоят основите на програмния език и ще се подготвят за входящия изпит. Безплатният подготвителен курс ще се проведе в рамките на шест поредни съботи от 21.03.2020 г. до 25.04.2020 г. Желаещите да се включат в него трябва да кандидатстват на Telerik Academy Alpha с Java най-късно до 16.03.2020 г.

Telerik Academy Alpha с Java продължава шест месеца, като акцентът е върху практическата подготовка чрез разработка на проекти, зададени от бизнеса в условия, близки до работните. Обучението е в групи около 40 души, а трейнърите предоставят менторство и индивидуален подход на преподаване. Учащите развиват също и т.нар. Soft Skills, за да могат ефективно да работят в екип, да дават и получават обратна връзка и да навлизат бързо в работната среда.