Телерик Академия приема кандидатури за програмите за ИТ – Alpha QA и Alpha .NET

Кандидатстването за Telerik Academy Alpha с QA е отворено до 13 май 2020 г., а това за Telerik Academy Alpha с .NET – до 1 юни 2020 г.

Телерик Академия обяви приема за две от програмите Telerik Academy Alpha, които подготвят студенти, наскоро завършили ученици и специалисти от различни сфери да започнат работа в софтуерния сектор.

Обученията са с продължителност 6 месеца и наподобяват реалната работна среда, където участниците работят в екип и реализират проекти, зададени от бизнеса.

Кандидатстване и ранен прием

Срокът за кандидатстване за Alpha QA е до 13 май, а приемният изпит по основи на програмирането е ден по-късно – на 14 май. Крайната дата за подаване на документи за Alpha .NET е 1 юни. Изпитът е на 2 юни. Кандидатстването и за двете става през сайта на Академията, а желаещите е необходимо да имат навършени 18 години, както и базови познания по програмиране. За кандидатите, които вече имат опит в областта, е насрочен и предварителен изпит през април. Ако се справят успешно, те си гарантират отрано място в избраната програма.

Безплатен подготвителен курс

Напълно начинаещите могат да се подготвят за кандидатстване за QA или .NET програмата самостоятелно с подробните материали на сайта на Телерик Академия или като участват в безплатен подготвителен курс.

Подготовката се провежда в рамките на шест сесии (предимно съботно-неделни), всяка с продължителност три часа. Кандидатите ще усвоят основните умения, които са необходими за входящия изпит. Така всеки, независимо от своя опит, има равен шанс да издържи изпита и да се обучава в избраната от него Alpha програма.

Професионална реализация като QA

Участниците в Alpha QA преминават 6-месечна програма върху основите на програмирането и тестването на качеството на кода. Главни трейнъри са Павлина Колева, QA инженер във Fadata и Владимир Венков, технологичен трейнър в Телерик Академия. Участие като гост-лектори ще вземат водещи експерти от индустрията. Лекциите се провеждат 2-3 пъти седмично вечер, което позволява съчетаването им с работа или следване.

След завършване участниците разполагат с необходимите познания и практически опит, за да стартират кариера като младши QA инженери. Повече за професията може да научите по време на безплатно кариерно събитие на 24 март в сградата на Телерик Академия.

Кариерен старт като .NET програмист

Програмата Alpha .NET обхваща над 440 часа лекции, усвояване на водещите практики в програмирането и работа по задачи и реални проекти – всичко това под менторството на опитните трейнъри на Телерик Академия. Близо 20% от програмата е насочена към развитието на комуникационните и личностните умения на участниците и ги подготвя за успешен кариерен старт като младши програмисти. Продължителността ѝ е 6 месеца и включва присъствено обучение всеки делничен ден по четири часа, както и допълнителна самоподготовка от вкъщи. Информация за обучението и професията програмист може да бъде получена на тематичната кариерна вечер на Телерик Академия на 31 март.