Телерик Академия приема начинаещи програмисти с Alpha JavaScript

За първи път тя ще приема кандидатури за всичките си обучения за ИТ кариерен старт – JavaScript, .NET, Java и Quality Assurance (QA)

Телерик Академия стартира приема за новото издание на Telerik Academy Alpha с JavaScript. Обучението, което подготвя програмисти с един от най-популярните езици в света, започва в края на юни. Кандидатури ще се приемат до 3 юни 2020 г. през сайта на Телерик Академия.

За първи път едновременно е отворено кандидатстването за всички програми за професионален старт в ИТ сектора на Академията. Така желаещите могат да избират между подготовка и реализация като софтуерни разработчици с технологиите JavaScript, .NET или Java или специалисти по качеството на софтуера (QA).

Кандидатстване и основи на програмирането с JavaScript

Приемът за Alpha с JavaScript е отворен от днес до 3 юни 2020 г. Документите се подават през сайта на Телерик Академия, след което кандидатите преминават кратък онлайн тест, изследващ уменията им за учене, и накрая се явят на входен изпит по основи на програмирането с JavaScript.

Хората с познания в областта могат да използват материалите за самоподготовка на Академията и да се явят на предварителен (early-bird) входен изпит на 9 април. При успешно преминаване те могат да си гарантират веднага място в програмата. Също така имат възможност да се явят отново на редовния изпит на 4 юни.

За напълно начинаещите кандидати Телерик Академия организира безплатен подготвителен курс. В рамките на около 80 часа участниците ще усвоят базовите познания по програмиране, задължителни за всеки целящ да се реализира в областта, и ще се подготвят за входния изпит на Академията.

Интензивно практическо обучение и кариерен старт

Програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript продължава 6 месеца. (Над 440 часа присъствено обучение.) То се води от опитни технологични трейнъри и експерти в областта на развитието на таланта в групи от 35-45 души, позволяващи персонализиран подход на преподаване.

Курсистите работят индивидуално и в екипи по задачи и проекти, предоставени от бизнеса, под менторството на опитните технологични трейнъри на Академията Те усвояват ключови познания и най-актуалните технологии, изграждат начин на мислене и подход към програмирането, които да ги отличат на пазара на труда. Така след завършване на програмата курсистите могат да се реализират навсякъде в ИТ сектора, в това число и при една от над 80 технологични компании от партньорската мрежа на Телерик Академия.

За допълнителна информация: telerikacademy.com