Започва приемът за новото издание на програмата Alpha C# на Телерик

Телерик Академия обяви прием за новото издание на програмата Alpha със C#. Кандидатстването е до 30 май, а обучението ще e oнлайн.

Telerik Academy Alpha със C# е подходяща и за хора без никакъв опит в програмирането. За тях е организиран и безплатен онлайн подготвителен курс, който започва през април. Желаещите да се включат в него трябва да подадат кандидатурата си през сайта на Академията най-късно до 4 април. Срокът важи и за кандидатите с опит, които искат да си гарантират отрано място в групата с предварителния изпит на 6 април.

Входният изпит за програмата ще се проведе на 1 юни, а 6-месечното обучение започва на 28 юни. Кандидатите трябва да имат навършени 18 години.

Учене чрез правене
Курсистите преминават интензивно обучение с фокус върху най-модерните технологии и практика, в постоянната колаборация помежду си и с техните трейнъри. Допълнително 20% от програмата са насочени към развитието на комуникационните и личностни умения на участниците. Курсистите се обучават на методологиите за управление на проекти Scrum и Kanban, как да работят ползотворно в екип, да отдават и получават обратна връзка. В последните етапи от програмата се отделя внимание върху подготовката за интервюта, изграждане на CV и портфолио с всички изработени проекти.

На 17 март от 18:30 ч. от Академията организират уебинар. На него участниците ще имат възможност да зададат въпросите си директно на трейнърите в програмата. Събитието е безплатно, но изисква регистрация през страницата на Академията.