Телерик Академия подготвя хора без опит за ИТ кариерен старт

Хора без опит могат да се подготвят за ИТ кариерен старт в първото за 2023 издание на Alpha C# на Телерик Академия. Програмата е с продължителност 6 месеца и с нея всеки може да постави начало на нова ИТ кариера. Приемът е отворен до 1 февруари 2023, а предишен опит не е необходим – за кандидатите е важно да са мотивирани и да могат да се отдадат на обучението.

В Alpha C# учат по програма, валидирана от индустрията. Екипът е съставен от технологични и софт скилс трейнъри, кариерен коуч и екип ментори. За хората без опит и тези, които искат да се преквалифицират от друга професия, Академията организира безплатен курс по основи на C#, с който да придобият най-важните фундаментални умения. Да разберат дали писането на код е за тях и да се подготвят за приемния изпит за Alpha C#. Курсът е достъпен за всеки, а желаещите да участват в него е необходимо да заявят участие до 27 ноември.

Кандидатстване и важни дати

Телерик Академия подготвя хора без опит за ИТ кариерен старт Приемът в програмата Alpha C# продължава до 1 февруари 2023 г. за всеки, който иска да се подготви с необходимите техническите и софт скилс умения и да стартира ИТ кариера. Хората с базови познания по програмиране могат да кандидатстват на ранния приемен изпит. При добър резултат си осигуряват място в малката група на обучението (40-45 човека) още тази година. Първата стъпка е да завършат кандидатурата си до 27 ноември.

Безплатният курс по основи на програмирането е за кандидатите без опит. Обучението е достъпно за всеки, който иска да напише първите си редове код и прости програми, както и да разбере дали тази сфера е за него. Безплатният курс се провежда в рамките на 6 сесии, един понеделник и пет съботи. След преминаването му участниците ще имат най-важните основни умения по програмиране. По този начин ще са готови за приемния изпит за обучението за ИТ кариерен старт Alpha C# на 3 февруари.

Персонално обучение и ИТ кариера след 6 месеца

Кандидатите в Alpha C# преминават през над 800 часа практическо обучение. За успеха им се грижи екип от над 15 човека – технологични трейнъри, софт скилс и кариерен коуч, екипни ментори. Програмата предлага индивидуален подход на обучение за всеки курсист на база неговото развитие и нужди. Трейнърите проследяват развитието и прогреса на всеки и изготвят персонален план за учене според нуждите му. Освен технически, участниците подобряват и своите меки умения, които са все по-търсени днес и са ключови за успешната ИТ реализация и устойчивост на променящата се среда.

Финалният етап на програмата включва изготвяне на цялостно реално уеб приложение от нулата. То допълва останалите проекти, създадени в рамките на обучението. От кариерния коуч и софт скилс трейнърите курсистите получават и насоки за процеса на търсене на работа, изготвяне на CV и подготовка за интервюта. Това е моментът, в който се срещат с партньори на Академията, научават повече за тях, индустрията и работата на програмиста.

Безплатно събитие

Всеки, който обмисля първите си стъпки в ИТ сферата и иска да научи повече за пътя към професията, може да го направи на 26 октомври от 18:30 ч. По време на безплатен кариерен уебинар екипът ще сподели за  програмат и търсените умения в ИТ сектора. Също курсисти от Alpha, които днес работят като програмисти, ще разкажат за своя опит с обучението.

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

Телерик Академия

„За последните 6 години над 1800 души започнаха промяната в своя живот в положителна насока с обученията ни. ИТ секторът има нужда от добре подготвен талант и предлага много възможности, а ние даваме всички умения на хората да се възползват от тях – независимо дали имат опит или не. Курсистите от Alpha C# ще излязат готови за работа и с всички необходими знания и умения за ИТ кариерен старт, технологични и софт скилс, както и с цялостно разработени проекти. Те са най-силното доказателство за натрупания практически опит“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

С фокус върху най-новите технологии и подготовката на топ специалисти, обученията в Телерик Академия подпомагат кариерния старт на младши талант с програмите на Telerik Academy Alpha, кариерното развитие на професионалисти с опит с курсовете на Telerik Academy Upskill, както и  растежа и успеха на ИТ компаниите у нас.

Създадена през 2009 г. от основателите на Telerik и с общност от над 140 хил. души, Телерик Академия е една от най-успешните образователни организации в България