10 човека се борят за 1 място в Телерик Академия

10 човека се борят за 1 място в програмите на Телерик Академия. Като сред най-предпочитани остават обученията с два от най-търсените езици – Java и JavaScript.

Важни дати и отстъпка

10 човека се борят за 1 място в програмите на Телерик Академия Кандидатстването за актуалните издания на Alpha Java и Alpha JavaScript продължава до 4 юни. Кандидатите, които се запишат до 9 април, ще се възползват от специална отстъпка от таксата в размер на 500 лв. Пълните условия са налични на страниците на обученията.

За напълно начинаещите и хората, които искат да преценят дали това е пътят за тях, Академията организира безплатни курсове по основи на програмирането. Те се провеждат в рамките на 6 сесии. В тях с помощта на водещ трейнър и екип от ментори участниците усвояват основите и се подготвят за приема в избрана Alpha. Записването за тях продължава до 9 април и за двете програми.

Хора вече с базов опит в програмирането, могат да гарантират мястото си в избрана програма с ранния приемен изпит през април. За да се включат в него, трябва да завършат кандидатурите си до 9 април за Alpha Java или Alpha JavaScript. Ако не са доволни от резултата, могат да се явят и на финалния изпит на 6 юни и за двете програми.

„Радваме се, че през последните години интересът към стартиране на кариера в ИТ сектора се повишава и виждаме ръст на броя кандидатури за програмите ни за ИТ кариерен старт Alpha. В последните две издания на обученията с Java и JavaScript желаещите да започнат пътя си в програмирането достигна 1000 човека. От тях под 100 човека стартират подготовката си в избрана Alpha. Запазваме броя на участниците в програмите ни малък (45-50 човека в обучение), за да гарантираме, че всеки от тях получава персонален подход на обучение и план за развитие, ключови за успешната им реализация в ИТ сектора”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Индивидуален подход и 100% практика

Участниците в 6-месечните програми Alpha с два от най-търсените езици – Java и JavaScript, се подготвят за ИТ реализация в реална работна среда и с работа по практически проекти. Курсистите учат в малки групи от по 5-7 човека. По този начин разчитат на постоянна обратна връзка от трейнърите и менторите във всеки етап от обучението. Броят на участниците в програмата (45-50 човека) позволява индивидуално проследяване на представянето на всеки участник. Обучаващите се получават постоянна и навременна обратна връзка и изготвяне на персонални планове за развитие и обучение спрямо нуждите им.

Подготовката на курсистите включва технически сесии и усвояване на най-модерните технологии за изграждане на уеб приложения. Също така и ключовите днес меки умения. С помощта на опитните трейнъри на Академията участниците развиват своите личности и комуникационни качества, сред които активно учене, управление на емоциите, адаптиране към промените в обкръжаващата среда, работа в екип. В края на програмите курсистите се срещат и с кариерен коуч. Той им помага за следващия етап от развитието им – процесът по търсене на работа и професионална реализация.

Безплатен кариерен уебинар

На 22 март Академията организира безплатен уебинар за всеки, който обмисля кариерен старт в ИТ сектора. По време на събитието Кирил Станоев, технологичен трейнър в Телерик Академия ще сподели повече за 6-месечните програми с Java и JavaScript . Ще се проведат и две вълнуващи дискусии – с бивши курсисти в Alpha, които днес са програмисти, както и със Стела Панова, която е част от екипа “Дизайн на учебното преживяване” в Академията. Стела ще разкаже за обновения формат на безплатните курсове по основи на програмирането и как желаещите могат да се запишат. Събитието е безплатно и изисква предварителна регистрация.