Приемът за UX и UI дизайн програмата на Телерик Академия започна

Приемът за UX и UI дизайн програмата е отворен. Това съобщава Телерик Академия, образователната организация за летящ кариерен старт и успешна реализация.

UX и UI дизайн в Telerik Academy Upskill

Приемът за UX и UI дизайн програмата на Телерик Академия започна

Програмата Telerik Academy Upskill е с фокус върху изграждането на изключително потребителско преживяване (UX) и потребителски интерфейс (UI). Тя стартира на 24 февруари 2020 г. и ще се провежда в рамките на 3 месеца в обучителния център на Телерик Академия в София.

Обучението е насочено към специалисти и студенти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства. Също така, и към компании, които искат да надградят уменията на своите служители.

Тelerik Academy Upskill UX/UI Design е подходяща за хора с малко или без никакъв опит в създаването на потребителско преживяване и интерфейси (UX и UI). Изискват се познания в областта на дизайна, илюстрацията или визуалните изкуства.

Желаещите следва да подадат онлайн кандидатура, като приложат кратка автобиография и портфолио или примерен криейтив проект.

Крайният срок е 27 януари 2020 г.

Вечерно обучение с практици

Програмата ще се води от опитни експерти във вечерен формат 3 пъти седмично. Така участниците могат да съчетават обучението си със следване и работа. Главен трейнър ще бъде Георги Балинов. Той е съосновател и творчески директор на дигиталната агенция HYPE, лектор и трейнър по UX/UI с над 10 г. опит в областта. Заедно с него ще работи Поля Василева, ръководител „Дизайн и UX“ в Телерик Академия с над 12 г. международен опит в сферата на уеб и графичния дизайн. Участие като гост-трейнъри ще вземат и външни експерти.

Фокус върху практиката

Тelerik Academy Upskill UX/UI Design е валидирана с големи международни компании, дигитални агенции и млади технологични организации. В рамките на програмата участниците ще се запознаят с процесите и отговорностите на UX и UI специалистите. Ще могат и да усвоят най-добри практики и водещи методологии, които могат директно да приложат в работата си.

Те ще се научат да създават дигитални преживявания за всички видове екрани, като регулярно работят по практически задания под менторството на трейнърите. Участниците ще разработят прототип и дизайн от край до край на дигитален продукт, който ще представят в края на програмата и ще добавят към портфолиото си.

Виж какво работи UX дизайнера

„С развитието на ИТ сектора все по-ключови стават редица роли извън програмирането. Компаниите идентифицират нуждата от холистично подготвени специалисти, които комбинират отлични дизайн, UX и UI умения и могат да създават дигитални продукти, поставящи клиентите в основата. Затова организираме второ издание на програмата за UX/UI Design, което допълнително разширихме и надградихме“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Подробности за още ИТ инициативи