18 ученически проекта бяха наградени в ТУЕС Фест 2019

18 ученически проекта получиха награди във второто изложение на ученически проекти ТУЕС Фест в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София.

Събитието се проведе на 20 април 2019 г. и беше посетено от 1 000 души. Гостите присъстваха на демонстрации на 70 технологични разработки, създадени от 150 ученици.

Носителите на първите награди в категориите Компютърни мрежи, Софтуер и Вградени системи и роботика бяха определени чрез система за електронно гласуване от посетителите на място, създадена също от ученици на ТУЕС.

Отличените

18 ученически проекта бяха наградени в ТУЕС Фест 2019

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова връчи наградата в категория Софтуер. Отличието отиде при осмокласниците Матей Вълов и Александър Асса за разработената от тях игра EscapeTUES.

18 ученически проекта бяха наградени в ТУЕС Фест 2019

Наградата в категория Вградени системи и роботика спечели Теодор Тодоров от 11 клас. Отличиието е за Електроборд – нов икономичен начин за бързо предвижване в града и избягване на задръствания. Отличието връчи проф. Любомир Димитров, заместник-ректор на ТУ-София.

18 ученически проекта бяха наградени в ТУЕС Фест 2019

Посетителите определиха като най-добър проект в категория Компютърни мрежи  приложението WiFinder. То е създадено от 12-токласника Румен Величков и намира пароли за безжичните мрежи в близост до потребителя. Наградата връчи доц. д-р инж. Стела Стефанова, директор на Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ-София.

ТУЕС Фест 2019

Водещата тема на ТУЕС Фест 2019 беше „Технологии за всички“, по която работиха участниците в последния училищен хакатон HackTUES през м. март. Учениците демонстрираха само изобретателност и находчивост в своите проекти. Също така и сериозни технически познания в сферите на мрежовите технологии, софтуера и вградените микрокомпютърни системи.

Освен наградите, определени от посетителите, компаниите-партньори на събитието връчиха допълнителни специални награди на 15 други проекта.  Сред тях беше и Енчо Шахънов от 12 клас, който наскоро получи Младежката награда на БАИТ за системата си за локализиране на хора в планината.

Представените проекти са разработвани от учениците като курсови работи, дипломни проекти, състезателни проекти в ученическия хакатон HackTUES 365, както и в извънкласни занимания. Пълния списък с проекти, участвали на ТУЕС Фест 2019, можете да разгледате на този линк.

Изложението се организира от ученици-доброволци с подкрепата на ръководството на училището и Асоциацията на завършилите ТУЕС.

Още информация за ИТ обучения и събития