Включи се в „Метално привличане“

Включи се в „Метално привличане“ – събитие, което организират Technomagicland,  стейкхолдър на eSkills For Future.

Приключението е предназначено за деца над 12 години и ще се проведе на 9 май 2019 г. от 11:30 до 12:30 ч. в рамките на Софийски фестивал на науката.

Включи се в „Метално привличане“

Трябва да участвате, защото ще си отговорим на следните въпроси:

  • Трябва да участвате, защото ще намерите отговори на следните въпроси:
  • Може ли метал да си взаимодейства с вода?
  • А дали металът е експлозив?
  • Горят ли металите?
  • Има ли метали, меки като фъстъчено масло?

Демонстрацията се провежда по случай 150-годишнината от създаването на Периодичната система на химичните елементи.

Участието е безплатно, след резервация на места в зала А1 Арена през резервационната система на организаторите https://buff.ly/2ZoFPjh

За Technomagicland

TechnoMagicLand е интерактивен технологичен център за деца и младежи. В него ученици, преподаватели и родители имат възможност да опознаят науката и технологиите отблизо.

На територията на TechnoMagicLand се залага на двата най-модерни подхода в съвременното образование – учене чрез правене и учене чрез забавление. Основната мисия на TechnoMagicLand е да запали искрата на интереса към технологиите и природните науки у децата. Центърът регулярно провежда обучения за деца в областта на STEM.

През май предстоят курсът “Инженерство за юноши с първи стъпки в SolidWorks и 3D“, както и “Въведение в инженерството за деца” (18 и 19.05).

За Софийския фестивал на науката

За девети пореден път тази година между 9 и 12 май на сцената на Софийския фестивал на науката ще се качат млади учени, световноизвестни експерти и комуникатори на науката от всяка област на познанието.

Традиционно събитията за деца са безплатни, а от тези за обща публика само 40% са на символична цена от 5 лв. Билетите, както и безплатните пропуски за събитията може вече да поръчате онлайн на този сайт.

Официалната програма на фестивала предлага изобилие от презентации за Космоса, здравето, роботите, 3D-технологиите, изкуствения интелект и много други, които са основата на днешното познание и вълнуват ежедневно обществото.

Още информация за ИТ обучения и събития