Първият български агро хакатон предстои на 13 и 14 септември

Първият български агро хакатон предстои на 13 и 14 септември 2019 г. #AgriTechHack се организира в NIK Academy с общите усилия на НИК Електроникс, Посолството на Кралство Нидерландия в Република България, #FarmHack.NL и българският Цифров иновационен хъб за земеделие #AgroHubBG.

#AgriTechHack

Първият български агро хакатон предстои на 13 и 14 септември

Събитието ще се проведе в с. Изгрев, обл. Шумен, на 13 и 14 септември 2019 г. Хакатонът се фокусира върху 4 предизвикателства:

   1. Технологии в пчеларството – приложения за опазване на пчелни семейства; приложения за сигнализация при предприети действия от земеделци при пръскане и други; пастири за пчелни семейства и т.н.
   2. Интернет на нещата и автоматизации в земеделието – приложения за подпомагане земеделци и фермери, като кога е най-подходящото време да се извършват различните операции в полето; основни култури и най-подходящо време за техните обработки; мониторинг на язовири в земеделски територии и превенция от преливане и т.н.
   3. Обработка на данни от земеделска техника – IOT Mapping, Анализ на данни от земеделска техника, проследяване и т.н.
   4. Изкуствен интелект в земеделието – роботи в земеделието, мониторинг на култури и почви и др.

Първият български агро хакатон е отворен за всички заинтересовани. Ако сте с технически познания, разработчик на софтуер, експерт по IOT, дизайнер, земеделски производител или пчелар, можете да споделите своите идеи, като се регистрирате.

Можете да се включите самостоятелно или като екип на линка.

Регистрацията е безплатна, като следва да изберете тема при попълване на формуляра.

Наградите

Най-добрите идеи, разработени в рамките на хакатона, ще получат парични награди от наградния фонд на обща стойност 22 000 лева.

Участниците в първия в България #AgriTechHack ще имат уникалната възможност да работят под менторството на експерти в сферата на технологиите и тяхното приложение в агро-хранителния сектор. Сред тях са специалисти по изкуствен интелект, проследимост на стоките, автоматизация и роботика и др.

Проявата цели да направи земеделието в България – модерно, иновативно, технологично и прецизно. Идеята е ИТ технологиите и достиженията на дигиталната индустрия да бъдат успешно приложение в земеделието.

Още възможности за участие в ИТ събития