Стипендии в биткойн

Биткойн стипендии ще предоставя Висше училище по мениджмънт

Биткойн стипендии от есента на 2018 г. обявява Висше училище по мениджмънт (ВУМ).

10 кандидати за бакалавърска програма „Софтуерно инженерство“ ще имат възможността да получат стипендии в биткойн. Стойността на стипендиите ще бъде до 1000 евро на семестър и студентът има избор дали да го получи в евро или в еквивалентната сума на криптовалутата. Точният размер на стипендията и техническите подробности за трансфера ще се определят в зависимост от конкретния студент, предишните му постижения и страната на пребиваване с оглед спазване на местните правни процедури.

Биткойн плащания на такси

В най-скоро време ВУМ планира да интегрира биткойн плащанията на такси за обучение и настаняване, посочват още от училището. Освен това учебното заведение добавя към програмата си модули, които обхващат цифровите и блокчейн технологии. Те ще бъдат включени в съществуващата бакалавърска програма в областта на софтуерното инженерство.

„Твърдо вярваме, че криптовалутите са неизбежно техническо развитие, което ще доведе до значителни нововъведения във всички аспекти на нашия живот. ВУМ е иновативно и ориентирано към бъдещето висше училище. Подкрепата и интегрирането на биткойн е рационален избор за нас“,  посочват от ВУМ.

Висше училище по мениджмънт е международно бизнес училище с кампуси във Варна, Добрич и София. То предлага 10 програми в бакалавърска и магистърска степен в областта на бизнеса, софтуера и хотелски мениджмънт. В момента около 1000 студенти от повече от 40 страни учат в учебното заведение.

ВУМ се присъединява към нарастващия списък на учебни заведения, които работят с биткойн, посочва сайтът news.bitcoin.com. Сред тях са University of Cumbria, University Business School ESMT Berlin, King’s College, New York, the University of Nicosia и др.

Виж подробности за ИТ събития и обучения тук