Приложения за синя икономика е предизвикателството на есенния Хакатон – Бургас

Приложения за синя икономика е новото предизвикателство в есенното издание на Хакатон – Бургас. За това информират организаторите на проявата, която предстои от 11 до 13 октомври 2019 г. в Бургаския университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

Хакатон – Бургас

Приложения за синя икономика е предизвикателството на есенния Хакатон – Бургас

Целта на хакатона е събере на едно място хора с интерес към софтуерните разработки, дизайна, информационните технологии и иновативните продукти.

Амбицията на организаторите е събитието да стимулира прилагането на съвременните технологии в ежедневието на хората и живота в Бургас. Хакатонът ще има важен принос за развитие на ИТ общността в града. Допълнителните очаквани ефекти са сформиране на екипи от хора, които се допълват като знания и умения, и продължават работа по проектите след приключване на събитието.

Очаква се участниците да създадат концепция и да разработят пилотна версия на приложение. Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици.

В последния ден на Хакатона – неделя, 13 октомври – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред журито на надпреварата.

Критериите за оценка на приложенията са:

  • Оценка на идеята.
  • Работеща функционалност на приложението.
  • Начин на изпълнение, качество на програмния код и избрания подход.
  • Потребителски интерфейс.
  • Потенциал на приложението.

За всички участници ще има награди, осигурени от спонсорите на събитието. Първите три проекта, оценени най-високо, ще бъдат допълнително стимулирани с изненади от организаторите.

Как да участваш?

За участие се допускат в отборен екип студенти и ученици с познания в областта на информационните технологии.

Желаещите да се включат следва да направят регистрация на сайта.

Отборите от най-малко двама участника могат да се сформират предварително или в началото на самия Хакатон.

Задължително е поне един човек от екипа да има познания по програмиране, без значение нивото и опита в областта на софтуерни разработки.

Ще бъдат предоставени насоки и идеи за приложения на тези участници, които нямат предварителна концепция за това, което биха желали да разработват.

Виж информация за още възможности за участие в ИТ събития и обучения