EU Codeweek 2022 се провежда от 8 до 23 октомври

EU Codeweek 2022 / Европейската седмица на програмирането се провежда в цяла Европа и по света.

EU Codeweek 2022 се провежда от 8 до 23 октомври10-тото юбилейно издание се провежда от 8 до 23 октомври тази година и обхваща хиляди дейности в отделните държави. Общо над 350 събития – различни работилници по програмиране, специални срещи, турнири – се организират в България. Проявите са насочени както към ученици от всякаква възраст, които са начинаещи в програмирането, така и към деца от предучилищна възраст.

Чрез тематични занимания по математика и специални представяния на роботи децата правят първите си стъпки в програмирането по интересен и забавен начин под формата на игра.

Сред участниците в EU Codeweek 2022 са основни и средни училища, читалицща, библиотеки, както и различни неправителствени организации, като  Враца Софтуер, стейкхолдър на eSkills For Future.

EU Codeweek

Европейската седмица на програмирането помага на милиони хора в Европа и извън нея да учат, да създават, да правят нововъведения и да се забавляват с цифровите технологии.

Всички цифрови технологии се захранват от редове с програмиран код — от мобилните приложения до GPS-а. Умението да програмираш дава предимство в дигиталното настояще и е предпоставка за успешна кариера.

Информация за актуални ИТ обучения