Стартира 23-ти сезон на CodeIT

23-ти сезон на CodeIT стартира тази събота. Международният конкурс по програмиране на Мусала Софт се провежда под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и събира на едно място ИТ таланти от цял свят.

Стартира 23-ти сезон на CodeITПървият кръг на CodeIT е от типа Маратон и ще продължи три седмици. Започва на 22.10.2022 г. и ще приключи 13.11.2022г. Патрони на кръга са проф. дфн Анастас Герджиков, Ректор на СУ „Св. Климент Охридски“; доц. Първан Първанов, Декан на Факултета по математика и информатика, СУ „Св. Климент Охридски“ и д-р Антоан Тонев, директор на СМГ  „Паисий Хилендарски“.

Тениски с новия CodeIT космически състезател очакват всички участници с ненулев резултат.  Допълнителни награди на жребиен принцип ще получават трима участници във всеки от 6-те кръга  – CodeIT 2022/2023 суитшърт, награди от спонсорите #CougarGaming и #Prestigio.

Мусала Софт пожелава успех и постоянство на всички участници в новото издание на конкурса CodeIT. Новини и актуална информация за състезанието можете да получавате и на сайта на конкурса и във Facebook групата на CodeIT.

CodeIT

CodeIT е едно от най-старите състезания по програмиране в света, организиранo от Мусала Софт от самото създаване на компанията през 2000 г.

CodeIT няма възрастови ограничения, но основната група участници са ученици и студенти с интереси в алгоритмите и състезателното програмиране. Много от тях са медалисти от международни олимпиади.

Конкурсът протича ежегодно в 6 задочни и финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ Асоциации и водещите образователни институции в България. Почетен председател на журито е Красимир Манев, президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и първи президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас.