Hack TUES Infinity предстои през март

Hack TUES Infinity, oсмото издание на емблематичния хакатон, организиран от ученици за ученици, ще се проведе в онлайн формат от 10 до 13 март 2022 година. Това съобщават организаторите от ТУЕС към ТУ– София и екипа на АЗТУЕС.

Hack TUES Infinity

Hack TUES Infinity, осмото издание на хакатона предстои през мартМладите ИТ специалисти ще имат възможността да комуникират с десетки ментори – професионалисти от различни ИТ компании, които ще им помагат за реализацията на иновативните им идеи.

Преди хакатона младежите от организационния екип на Hack TUES Infinity са подготвили серия от онлайн обучения по актуални теми. В тях ще се запознаят с :

  • разработката на мобилни приложения,
  • вградени микрокомпютърни системи,
  • работа с Git и GitHub,
  • презентационни умения,
  • работа в екип и организиране на времето.

Тези подготвителни срещи ще започнат в средата на месец февруари.

Как протича надпревара

И тази година състезанието, в което ще участват близо 250 ученици в 50 отбора, ще се проведе изцяло в онлайн формат.

Темата на хакатона ще бъде обявена при откриването му на 10 март, от 18:00 ч. в YouTube канала на ТУЕС.

Специално организирана лекция, свързана с темата на хакатона, ще се проведе минути след откриващата церемония, като целта на тази лекция е да бъдат насочени участниците към по-ефективно генериране на идеи и търсене на проблеми и техните решения.

Учениците ще имат на разположение два дни, за да реализират своите софтуерни и хардуерни проекти (11 и 12 март). На 13 март ще се проведат полуфиналите и финалите на Hack TUES Infinty. В края на деня ще бъдат обявени и победителите.

Финалът и награждаването също ще се излъчват на живо в YouTube канала на ТУЕС към 19:00ч. Отборите, класирали се на първо, второ и трето място ще спечелят награди в размер на 1000 лв., 750 лв. и 500 лв. под формата на стипендии. За всички останали отбори, ще има специални награди, предоставени от нашите спонсори.

Успешно сътрудничество с бизнеса

Hack TUES е доказателство за успешно работещия модел на партньорство между бизнеса и образованието. Инициативата на ТУЕС е първият и единствен по рода си в България хакатон, организиран от ученици за ученици.

Началото е дадено през 2015 г. като инициатива на ученици от Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ – София, няколко издания по-късно, Hack TUES е неповторим шанс за изява на учениците – както като участници в състезанието, така и като доброволци и организатори на мащабното събитие.

Още новини за ИТ инициативи