INSAIT стартира лятна изследователска програма за студенти

INSAIT – Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет “Св. Климент Охридски” обявява лятна изследователска програма за студенти, обучаващи се в бакалавърски и магистърски програми.

INSAIT стартира лятна изследователска програма за студенти Програмата е създадена по успешния модел на летните студентски изследователски програми на елитни университети като  ETH Цюрих, Калифорнийския Институт по Технологии (Caltech) и Масачузетския Технологичен Институт (MIT). Инициативата дава възможност за изследователска дейност под ръководството на едни от най-добрите професори в света на компютърните науки и изкуствения интелект, сред които проф. Люк Ван Гуул, проф. Мартин Вечев, проф. Драгомир Радев, и други. Стажът е с възнаграждение от 1500 EUR месечно. Продължителността му ще е между 8 и 10 седмици и ще се проведе в периода между юни и август 2023-а година в София.

Програмата е отворена за кандидатстване до края на януари 2023-а г.  Документите се подават онлайн на сайта на INSAIT.

Кандидатите следва да приложат автобиография, справка от ВУЗ, в който се обучават, както и мотивационно писмо, в което да  посочат кои изследователски области в INSAIT ги интересуват и дали имат предишен изследователски опит.

Целта на програмата е студентите да се докоснат до процесите, хората и културата в научно-изследователските среди. Също така, да придобият знания в изключително актуални области като машинно самообучение, автономни коли, обработка на естествен език, киберсигурност и др. Летните изследователски програми са доказан механизъм за привличането на младите таланти към света на науката, изследователската дейност и света на високите технологиите.

Още новини за ИТ курсове и стажове тук