INSAIT стартира безплатни лекции на водещи учени в областта на киберсигурност и AI

INSAIT стартира безплатни лекции на водещи учени в областта на киберсигурност и AI.

INSAIT – Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии провежда поредица от събития под мотото „Latest Advances in AI and Computing“ с участието на световни учени, създатели на едни от най-актуалните и будещи интерес технологии.

INSAIT стартира безплатни лекции на водещи учени в областта на киберсигурност и AI Водещи професори от Stanford, Oxford, MIT, UT Austin, Technion, ЕTH Zurich и EPFL ще говорят в София за най-актуалните теми в изкуствения интелект, киберсигурността, информатиката и технологиите, като Neuro-symbolic AI, Generative AI и други.

Лекциите ще се провеждат периодично в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Входът е безплатен и за достъп се изисква единствено предварителна регистрация.

В момента са отворени регистрации за събитията на 16 и 27 февруари.

Планираните събития са подходящи за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, ученици с изявени интереси, студенти и инвеститори във високотехнологичния сектор.

До края на май тази година

лектори ще бъдат:

  • проф. Михаил Бронщайн, Оксфордски университет, Технически директор в Twitter, DeepMind професор по AI. Един от създателите на Geometric Deep Learning.
  • проф. Еран Яхав, Технион, Израел. Проф. Яхав е съосновател и технически директор на Tabnine, водеща световна компания в сферата на Generative AI за автоматизиране на програмирането.
  • проф. Суарат Чаудури, Тексаски университет Остин, САЩ. Един от световните лидери в сферата на Neurosymbolic AI.
  • проф. Дейвид Бейзин, ETH Zurich, Швейцария. Един от световните лидери в сферата на киберсигурността, съосновател на Anapaya – компанията създаваща следващо поколение сигурен и надежден интернет.
  • проф. Армандо Солар-Лезама, Масачузетски Технологичен Институт, САЩ. Един от световните лидери в сферата на Neurosymbolic AI.
  • проф. Мартин Одерски, EPFL, Швейцария. Изобретател на езика за програмиране Scala.
  • проф. Александър Айкен, Станфорд, САЩ. Един от най-известните учени в сферата на програмните езици, с редица престижни международни награди. Бивш декан на Факултета по компютърни науки на Станфорд.

Детайлна програма на събитията и линк за регистрация може да бъде открита на: https://techseries.insait.ai/

Още новини за ИКТ обучения и курсове ТУК