Телерик Академия обяви прием за Alpha Python

Tелерик Академия обяви прием за Alpha Python, третото издание на програмата за подготовка на Python програмисти.

Академията обяви и промените в безплатния курс по основи на програмирането, за да отговаря още повече на нуждите на напълно начинаещите. Новият формат на курса включва работа в екипи, подкрепа от ментори и постоянна обратна връзка.

Кандидатстване и важни дати

Телерик Академия обяви прием за Alpha PythonПриемът в програмата Alpha Python е отворен до 21 май за всеки, който иска да стартира развитието си в ИТ сферата.

За хората без опит се провежда безплатен курс по основи на програмирането, с който да усвоят основите и да се подготвят за приема с помощта на водещ трейнър и екип от ментори. Курсът може да бъде съчетаван с работа и лични ангажименти. Записването за него продължава до 26 март. До същата дата хората с базов опит могат да кандидатстват за ранния прием и да запазят мястото си в Alpha Python преди запълването на групата с финалния изпит.

Кандидатите, които вече имат начални познания в програмирането, могат да се явят на ранния приемен изпит на 28 март. Те могат да програмират на език по избор – Python, Java, C#, JavaScript, C++. Ако участниците не са доволни от резултата, имат възможност да го подобрят като се включат в безплатния курс по основи на програмирането и се явят на финалния изпит на 23 май.

Подготовка за ИТ кариера с Python

Участниците в 6-месечното обучение Alpha Python ще се обучават по изцяло практическа програма. В над 800 часа ще усвояват модерна теория и ще работят по реални проекти под менторството и насоките на опитни трейнъри и екип от ментори. Това са хора, преминали през същото обучение и вече успешно реализирани в сектора. Местата в програмата са ограничени (45-50 човека), за да може всеки курсист да получи персонален подход на обучение и план за развитие. Трейнърите в програмата проследяват успеха на участниците и провеждат индивидуални срещи с всеки, който има нужда от допълнително внимание.  С тяхна помощ курсистите следват необходимото темпо, за да може след 6 месеца да са готови за старта на първата си ИТ кариера.

Финалният модул на програмата включва сесии с кариерен коуч. Той подготвя участниците за процеса по търсене и кандидатстване за работа, изготвяне на CV и участие в технически и HR интервюта. Курсистите могат да разчитат на тази подкрепа до 6 месеца след завършване на програмата. В този етап от обучението участниците се срещат и с партньорите на Академията. Това са водещи ИТ компании, които споделят повече за себе си и представят екипите си. Те присъстват и на финалните презентации на участниците. По този начин се  дава възможност на курсистите да получат предложения за работа скоро след завършването си.

Всичко за Alpha Python

На 28 февруари Академията организира безплатен уебинар. На него Едуард Евлогиев, технологичен трейнър в Alpha Python и Наталия Светозарова, кариерен коуч в програмата ще споделят повече за кариерната реализация в ИТ сектора, възможностите и търсените умения, както и всички детайли за 6-месечното обучение – безплатна подготовка, работа в екип и реални проекти, партньори,  кариерни сесии. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.