Кандидати за JavaScript разработчици приема Телерик Академия

Кандидати за JavaScript разработчици приема Телерик Академия от днес, 28 ноември 2019. Водещата образователна организация за летящ кариерен старт съобщи, че отваря приема за Telerik Academy Alpha с популярния език JavaScript.

Кандидати за JavaScript разработчици приема Телерик Академия

Кандидати за JavaScript – безплатен курс

6-месечната програма за подготовка на софтуерни разработчици s Javascript ще стартира през март 2020 г.

Напълно начинаещите в областта на програмирането могат да участват в безплатен подготвителен курс. По този начин ще получат възможност да се преквалифицират в ИТ сектора и да кандидатстват за Telerik Academy Alpha.  Тези с познания в областта на програмирането имат възможност да се явят на предварителен входен изпит и така могат да си гарантират място в нея още през януари.

Безплатен курс за начинаещи

Подходящ е за хора, които досега не са имали досег с програмирането и ги подготвя за входния изпит на Telerik Academy Alpha с JavaScript. Курсът стартира на 18 януари и ще се провежда присъствено съботно-неделно в рамките на 6 седмици.

Желаещите да се включат в него е необходимо да кандидатстват през сайта на Телерик Академия. Участниците в подготвителния курс ще бъдат селектирани на база на подадените кандидатури и мотивацията им за професионален старт в ИТ сектора.

Отворен прием за Telerik Academy Alpha

Приемът в програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript е отворен до 23 февруари. Кандидатите следва да подадат автобиография и кандидатура, както и да  на сайта на Телерик Академия до 23 февруари, както и да преминат кратък онлайн когнитивен тест. След това кандидатите трябва да се явят на входен изпит по основи на програмирането. За него могат да се подготвят като участват в присъствения подготвителен курс на Телерик Академия или самостоятелно с безплатните ѝ онлайн материали.

Ако вече имат познания по програмиране, кандидатите могат да се явят на предварителен (early-bird) входен изпит на 6 януари. С него могат да си осигурят място в програмата още в началото на 2020 г.

Програма за ИТ кариерен старт

Telerik Academy Alpha с JavaScript е интензивна 6-месечна програма за подготовка на софтуерни специалисти. Обучението е с фокус върху практиката и търсените от бизнеса технологични умения. Обученията се провеждат в групи до 45 души и при условия, близки до реалната работна среда. Участниците развиват технологичните си умения и усвояват най-актуалните тенденции. В същото време създават свое портфолио от софтуерни решения и работят по проекти, зададени от водещи ИТ компании.

В рамките на програмата участниците надграждат личностните си умения, сред които за работа в екип, приоритизиране, даване и получаване на обратна връзка, по-ефективно учене и справяне с предизвикателства. Те получават задълбочена подготовка за кандидатстване за работа и подкрепа през целия процес по намирането ѝ. След завършване курсистите могат да се реализират в една от над 60 компании-партньори на Телерик Академия или във всяка друга ИТ компания.

Информация за други ИТ курсове и инициативи с възможност за преквалификация