Конкурсът за Награда „Джон Атанасов“ 2019 стартира на 1 юни

Конкурсът за Награда „Джон Атанасов“ за 2019 г. започна на 1 юни. Това съобщават от президентството.

Награда „Джон Атанасов“ 2019

Конкурсът за Награда „Джон Атанасов“ 2019 стартира на 1 юни

Участниците в конкурса за наградата през 2019 г. ще се съревновават за отличия в следните категории:

  1. Награда „Джон Атанасов“ на Президента на Република България;
  2. Две Грамоти „Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели“ – първата за успехи, постигнати през годината от екип ученик-преподавател в международните олимпиади по информатика и втората за успехи, постигнати през годината от екип ученик-преподавател в международните олимпиади по информационни технологии.
  3. Грамота „Джон Атанасов – за проект с голям обществен принос“.
  4. Грамота „Джон Атанасов – за дебютен пробив в областта на компютърните технологии“.

Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от жури, съставено от водещи учени и експерти.  Сред тях са и Председателят на УС на БАИТ Огнян Траянов, Изпълнителният директор Весела Калъчева и Елена Маринова, член на УС.

Крайният срок за кандидатстване за отличията е 10 септември 2019 г.

Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие в конкурса са публикувани на сайта на президентската институция.

Допълнителна информация може да получите на тел. 02/9239393 и на е-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg .

Конкурсът Джон Атанасов

Ежегодният конкурс за Наградата на Президента на Републиката носи името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов. Той е създател на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

От началото на инициативата през 2003 г.,  Наградата „Джон Атанасов“ се връчва на изявили се в световен мащаб млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки.

Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователските центрове на водещите в света в областта на  компютърните науки научно-изследователски институти и мултинационални компании.

Още информация за ИТ обучения и събития