Семинар “Автор на техническа документация”

Семинар “Автор на техническа документация” в Телерик Академия

Семинар “Автор на техническа документация” се провежда в Телерик Академия на 21 октомври.

Всеки път, когато използвате указания и видео инструкции за употреба на уред или вградена помощ в софтуерна програма, трябва да знаете, че именно авторът на техническа документация (technical writer) стои зад създаването на тази полезна информация.

В рамките на семинара специалисти с международен опит ще представят професията и необходимите за успешна кариерна реализация качества и умения. Ще бъде разяснено какво представлява професията автор на техническа документация и какви са предизвикателствата в тази сфера?

Как да се включиш

Семинарът ще се състои от 16:00 до 18:00 ч. в учебният център на академията в София, кв. Младост 1А.

Участието е безплатно, като се изисква единствено предварителна регистрация.

Семинарът цели да даде ценна информация и отправна точка на хората, които проявяват интерес към възможностите за кариерна реализация в тази област. В рамките на събитието участниците ще се запознаят с основните концепции и терминология при изготвянето на техническа документация. Те ще чуят добри практики и съвети от топ специалисти и ще могат да ги приложат още по време на семинара.

Своят опит и вдъхновение ще споделят Ива Коевска (Fredhopper), както и Десислава Михайлова и Петра Лазарова от Progress.

За участие в семинара не се изисква предишен опит в областта. Събитието е насочено както към софтуерни инженери, така и към хора извън индустрията с добри умения за писмена комуникация, които проявяват интерес към техническото писане.

Профил на професията автор на техническа документация и други ИТ професии можете да намерите тук

Професията автор на техническа документация набира популярност в ИТ сектора в България през последните няколко години. В същото време търсенето на добре подготвени кадри у нас и в глобален мащаб расте.

Семинарът е част от серията технологични събития Telerik Academy Plus. Подходящ е за студенти, софтуерни инженери и специалисти от други сфери на дейност, които търсят възможност за преквалификация. Целта на Telerik Academy Plus е да подпомогне развитието на ИТ общността. Това става възможно чрез обхващане на ключови теми от различни професионални направления в индустрията.