Запиши се за SOFIA OPEN 2019!

Запиши се за SOFIA OPEN – oткритото първенство на София по информатика за ученици! SOFIA OPEN се провежда на 24 март 2019. Състезанието се организира от Регионално управление на образованието (РУО)София-град, Софийската математическа гимназия (СМГ) и SAP.

Запиши се за SOFIA OPEN

SOFIA OPEN

Форматът на състезанието е подобен на този на националните турнири по информатика. Всички групи ще имат по 4 състезателни часа.

Учениците, които могат да се включат, са на възраст от четвърти до дванадесети клас.

За да участвате – регистрирайте се до 24:00 часа на 17 март.

Паралелно ще се проведе и online версия на турнира. Състезатели, които участват online, не се включват в официалното класиране.

Официалните резултати от турнира ще послужат за определяне на софийския отбор за Националния пролетен турнир по информатика.

Наградите

Наградите за победителите са осигурени от SAP.

„Вече години наред, в рамките на различни инициативи, SAP подкрепя развитието на образованието в областта на информационните технологии в България и ангажиментът ни в тази насока е дългосрочен.“ Това коментира Радослав Николов, изпълнителен директор на развойния център на SAP в България. „Откритото първенство на София по информатика е още една възможност за учениците да проверят своите знания в областта. Участието в състезания носи и допълнителна мотивация, както и различен тип опит и поле за прилагане на наученото.“, допълни той.

Още информация за ИТ инициативи и обучения