Безплатен STEAM учебен център „Dream Space“ отвори врати в България

Безплатен STEAM учебен център „Dream Space“ отвори врати в България. Мястото е създадено от Майкрософт България, в сътрудничество с Телелинк Бизнес Сървисис и ще бъде достъпен за всички учители и ученици.

Безплатен STEAM учебен център „Dream Space“ отвори врати в България

Центърът предлага на всички учители и ученици завладяващи и базирани на научни изследвания изживявания напълно безплатно. Целта на проекта е да достигне до 10 000 ученици и 600 учители за първия учебен сезон. Като допълнение към това, Майкрософт планира да инвестира 1 милион лева в рамките на следващите 5 години. Насочноестта ще е към обновяване на STEAM лабораториите и материалната база на „Dream Space“. По този начин центърът ще отговори на нуждите на учителите и учениците от ресурси и добри практики.

„Dream Space“ предлага обучения за ученици, учители и общности. Насочени са към подобрение на техните STEAM умения, изчислително мислене, и важни социално-емоционални умения като емпатия, креативност, етично вземане на решения и сътрудничество. „Dream Space“ дава възможност на всеки да види силата на дигиталните технологии и STEAM уменията по един нов и вълнуващ начин. Също и да се убеди в решаващата роля, която тези области имат сега и в бъдеще. Обученията в центъра ще бъдат напълно безплатни, като учителите ще трябва да се регистрират предварително в системата, за да запазят място за тях и техните ученици.

Дейностите в „Dream Space“ ще включват семинари, екскурзии и обучения на учители. Също така Dream Space TV ще има забавни видеоклипове, включващи различни интервюта и демонстрации.

За да запазите място за посещение в „Dream Space“, посетете линка.

Идеята

Идеята за проекта се заражда от убеждението на Майкрософт, че именно учениците са тези, които създават бъдещето и са от фундаментално значение за икономическия растеж на всяка страна. Ето защо е изключително важно учениците да бъдат подкрепени с всички съвременни инструменти, необходими ресурси и възможности за учене, които да им помогнат да развият нужните умения и компетентности, както и да се подготвят за бъдещето, което сами ще създават.

На официалното откриване на „Dream Space“ присъстваха и Борис Герасимов, директор на дирекция ИКТ. Също така Хана Каменетски, старши търговски аташе на Американското посолство в България.  Мишел Симънс, генерален мениджър на Microsoft Multi-Country и Калин Димчев, изпълнителен директор на „Майкрософт България“. Силна подкрепа по отношение откриването на учебния център изрази и еврокомисар Мария Габриел.