Телерик Академия обяви прием за първото издание на Alpha Java за 2023 г.

Телерик Академия  обяви прием за първото за 2023 г. издание на програмата за подготовка на софтуерни специалисти Alpha Java. За напълно начинаещите в сферата Академията организира безплатен курс по основи на програмирането. Той е достъпен за всеки желаещ, а срокът за записване е 11 декември. До същата дата хората с базов опит могат да кандидатстват за ранния прием и да си осигурят място в програмата още през 2022 г.

Кандидатстване и безплатна подготовка

Телерик Академия обяви прием за първото издание на Alpha Java за 2023 г.

Кандидатстването в Alpha Java продължава до 19 февруари 2023 г. Желаещите ще трябва да отговорят на мотивационни въпроси, да подадат CV и да се явят на приемния изпит. Хората без предишен опит в ИТ сферата могат да започнат подготовката си от нула с безплатния курс по основи на програмирането. Записването за него продължава до 11 декември, а желаещите трябва да завършат само кратката форма за кандидатстване. Курсът се провежда всяка събота в продължение на 6 седмици. По този начин участниците пишат първите си редове код с помощта на опитен трейнър и екип от ментори. На финала те ще бъдат готови за приемния изпит за Alpha Java.

Хората с начален опит в програмирането могат да си осигурят място в програмата още с ранния приемен изпит. Те трябва да завършат кандидатурата си до 11 декември. За подготовката си за изпита могат да използват безплатните материали и задачи на сайта на Академията. Ако не са доволни от резултата си от ранния прием, могат да се явят отново на финалния изпит на 21 февруари 2023 г.

Индивидуален подход и практическа насоченост

Участниците в 6-месечната програма Alpha Java се подготвят за ИТ кариера в среда, близка до работната и работа по реални проекти. Това се случва с изготвяне на самостоятелни задания. Също така и с екипни проекти, по които работят в групи по 5-8 човека. Във всеки етап от обучението си курсистите получават обратна връзка за представянето си, насоки и индивидуален план за развитие от трейнърите в Академията. Групата в програмата е малка (между 40-45 човека), което позволява персонално проследяване на представянето на всеки участник.

Курсистите усвояват необходимите технически и меки умения с помощта на опитните трейнъри в програмата. В същото време кариерен коуч ги подготвя за процеса на търсене на работа и професионална реализация. Към тях се присъединяват и ментори, бивши курсисти на Академията. Те ще споделят ценни съвети и напътствия в най-ключовите моменти от обучението. Участниците могат да разчитат на екипа на Академията до 6 месеца след завършване на Alpha Java.

В края на програмата курсистите разработват цялостен уеб проект с Java, които презентират пред партньорите на Академията, водещи ИТ компании. Това им дава възможност да получат предложение за работа още по време на програмата.

Кариерна реализация с Java

Java е един от най-популярните езици навсякъде по света, а търсенето на кадри с него е голямо и у нас (търсене в dev.bg показва над 1800 обяви). Това разкрива нови възможности за всеки, които се е насочил към ИТ сферата.

На 17 ноември от 18:30 ч. по време на безплатен онлайн уебинар желаещите могат да научат повече за програмата Alpha Java. Ще бъдат дадени подробности за кандидатстването, както и отговори на директно зададени въпроси към трейнърите в обучението. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

„Едно от най-големите предизвикателства пред ИТ компаниите продължава да е липсата на кадри, а едни от най-търсените специалисти са тези с Java. Отговорът на това търсене може да бъде всеки, който е достатъчно мотивиран да промени живота си и да започне нова кариера. С програмата Alpha Java даваме шанс на желаещите да се реализира в ИТ сферата да го направят само за 6 месеца.“ Това коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.