Телерик Академия организира кариерна вечер и безплатни практически работилници

Kариерна вечер и безплатни практически работилници организира Телерик Академия през април и май. Събитието е насочено към желаещите да станат програмисти с един от най-популярните в света езици – JavaScript.

Kариерна вечер – 11 април

Kариерната вечер ще се проведе на 11 април от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия. То ще бъде последвано от серия безплатни работилници по програмиране.

Телерик Академия организира кариерна вечер и безплатни практически работилници

Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация.

Събитията са подходящи както за хора с познания в областта, така и за напълно начинаещи. Те предоставят кариерна ориентация и базови познания по програмиране. По този начин служат като първа стъпка към кандидатстване в 6-месечната програма за софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha.

По време на кариерното събитие „От начинаещ до JavaScript програмист“ участниците ще се запознаят с възможностите за професионална реализация в ИТ сектора. Те ще научат какви качества и умения търсят технологичните компании в младшите JavaScript специалисти. Също така ще разберат повече за програмата Telerik Academy Alpha. От възпитаници на Академията ще получат ценни съвети и споделен опит как бързо да надградят познанията си или изцяло да се преквалифицират в ИТ областта.

Практически работилници

Кариерното събитие ще бъде последвано от четири безплатни работилници по програмиране с JavaScript. Те ще се проведат на 16 и 24 април и 15 и 22 май от 19:00 ч. в Телерик Академия. Основен фокус на срещите е практиката, затова участниците ще разполагат със специализирани онлайн материали и задачи. Така те ще могат да се подготвят самостоятелно от вкъщи, а на място да се консултират с опитните технологични трейнъри на Телерик Академия и асистенти.

Като отделят по 5 часа седмично в продължение на 4-6 седмици и посещават работилниците, участниците ще усвоят фундаменталните познания по програмиране, необходими за кандидатстване в Telerik Academy Alpha с JavaScript. Програмата стартира на 1 юли, а приемът за нея е отворен до 30 май.

За Telerik Academy Alpha

Вече десет години Телерик Академия подготвя софтуерни специалисти за професионален старт в ИТ сектора. Проучванията сочат, че над 70% от завършилите започват работа до 1-2 месеца след края на програмата, а скоро след това и останалите. От избралите да се реализират в една от над 45 технологични компании от партньорската мрежа на Телерик Академия, 40% биват наети до 1-2 седмици, а 90% до втория месец от края на обучението си.

Още новини за ИТ обучения и събития