Телерик Академия обяви прием за обучение на продуктови мениджъри

Телерик Академия обяви прием за обучение на продуктови мениджъри. Това ще е единственото издание за 2022 г., а приемът е отворен до 7 август.

Програмата Upskill Product Management

 Телерик Академия обяви прием за обучение на продуктови мениджъри

Програмата Upskill Product Management е подходяща за индивидуални участници. Също така и за компании, които искат да надградят уменията на служителите си. Лекторите и менторите в 3-месечното обучение са професионалисти с богат опит в утвърдени софтуерни компании у нас и глобално, както и експерти, част от динамичната стартъп екосистема в България.

Вечерната програма стартира през септември и ще се провежда в онлайн формат. Обучението продължава 3 месеца.  През тях участниците преминават през процесите по създаване и управление на успешен софтуерен продукт, работят в екипи по практически задания и изграждат цялостна стратегия за нов продукт. Техни лектори и ментори са предприемачи и продуктови мениджъри, които стоят зад множество успехи на компании.

Водещ трейнър е Николай Казмин, предприемач с богат опит и редица успешни проекти зад гърба си и преподавател в Американския университет в България. Той е съосновател и главен технически директор на Domestina. Към него се присъединяват и гост-лектори, сред които – Светозар Георгиев, съосновател на Телерик, Телерик Академия и Campus X. Също така:

  • Веско Колев, CEO на icanpreneur, стартъп компания, чиято цел е да даде възможност на повече хора да стартират успешно бизнеси с мисия,
  • Алекс Маринов, старши продуктов мениджър с богат опит в компании като Uber, Glassdoor, Alliance Data, Microsoft,
  • Ина Тончева, съосновател на The Indigitals, развивала дигиталния маркетинг на компании като Progress, VMware, Chaos Group.

Кандидатстване и прием

Приемът в новото издание на програмата Upskill Product Management продължава до 7 август. Подават се кандидатура и CV на сайта на Телерик Академия. Следващата стъпка в процеса е преминаването през онлайн тест по основи на продуктовия мениджмънт. Одобрените кандидати ще започнат своята подготовка за продуктови мениджъри за ИТ сектора от 7 септември 2022 г.

Обучението е подходящо за специалисти от сфери като бизнес анализ, мениджмънт, маркетинг и софтуерно инженерство, които искат да сменят професията си. Програмата е валидирана от водещи софтуерни компании и участниците в нея изграждат умения в среда, близка до реалната. Това я прави подходяща и за компании, които искат да инвестират в служителите си, за да бъдат релевантни към нуждите на бизнеса.

Професия продуктов мениджър

Продуктовите мениджъри имат все по-съществена роля за успеха на един софтуерен продукт. От процеса на зараждане на идеята и изготвяне на план до цялостно управление на проекта за краен продукт. Курсистите в Upskill Product Management изучават ключови теми като анализ на пазара и конкуренцията, сегментация, продуктово позициониране, ценови модели, OKR, изграждане на прототип, анализ на риска.

Участниците се запознават с най-популярните софтуерни методологии – Scrum, Agile, Kanban и Waterfall. Също така с успешни и ефективни UX практики и надграждат уменията си за екипна работа. Усъвърпенства се ефективното сътрудничество с различни отдели, ключови за успеха на продукта, сред които софтуерните инженери, маркетинг специалисти, дизайнери.

Всичко научено по време на 3-месечното обучение курсистите прилагат във финалния си проект – цялостна стратегия за изграждане на продукт.

С развитието и съзряването на ИТ индустрията у нас, компаниите започват да осъзнават нуждата от ключови за успеха роли, една от които на продуктовите мениджъри. Търсенето на такива специалисти у нас нараства и в резултат на динамичното развитие на стартъп екосистемата и създаването на собствени продукти от софтуерния бизнес. Продуктовите мениджъри са тези, които управляват целия процес от идея до краен продукт, анализират пазара, разбират нуждите на потребителите. Да имаш такъв експерт в екипа си е не просто ценно, а задължително за успеха на ИТ компаниите днес“. Това коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.