Телерик Академия обяви прием за първите Alpha програми за 2023 г.

Телерик Академия обяви прием за първите Alpha програми за подготовка на програмисти за 2023 г.

Телерик Академия обяви прием за първите Alpha програми за 2023 г.Кандидатите могат да избират между два от най-търсените програмни езици за своето развитие – Python и JavaScript. Във всяка Alpha програма курсистите разчитат на по двама технологични трейнъри, софт скилс и кариерен коуч и ментори. Екипът превежда начинаещите без или с минимални ИТ умения до успешни младши програмисти.

Приемът в двете програми продължава до 21 ноември, а стартът им е на 3 януари 2023 г.

Първата стъпка от процеса по кандидатстване е подаване на CV, отговор на мотивационни въпроси и приемен изпит за избраната програма.

До същата дата хората с базови познания могат да завършат кандидатурата си и да се включат в ранния изпит. Aко нещо не им достига за прием още на този ранен етап, да участват и във финалния изпит на 23 ноември.

Безплатна подготовка за начинаещи

За да осигури равен шанс на всички кандидати за прием в избрана Alpha програма, Телерик Академия провежда безплатни курсове по основи на програмирането.

Те са достъпни за всеки желаещ на страниците на двете програми. Записването за обучението е до 26 септември.

Първите си стъпки към писането на код участниците правят с помощта на трейнър и екип от ментори, бивши курсисти на Академията. С всяка следваща сесии надграждат уменията си. На финала вече имат необходимите знания за успешно преминаване на приемния изпит за избраната Alpha програма. До същата дата (26.09) хората с базов опит могат да кандидатстват за ранния приемен изпит. По този начин си гарантират мястото в програмата още през септември.

Кариерна реализация в ИТ

Програмите Alpha с Python и Alpha с JavaScript обучават курсистите на необходимите технически и меки умения, от които бизнесът има нужда и търси. Подготовката на всеки участник е спрямо индивидуален подход на обучение. Практическата насоченост на програмите се изразява в разработка на групови и индивидуални задания,. Които съставляват портфолио на курсиста. На финала на обучението курсистите изработват цялостно реално уеб приложение от нулата.

Подготовката си за прием бъдещите курсисти могат да направят и с безплатните онлайн материали и задачи –  Python и JavaScript.

Видео лекциите са изготвени от трейнърите в Академията. Подходящи са и за начинаещи, и за хора с опит, които искат да проверят уменията си с примерни тестове преди входния изпит.

Как се става програмист за 6 месеца?

За всеки, който желае кариера на програмист, Телерик Академия организира безплатен уебинар на 8 септември от 18:30 ч.

На него трейнъри от Академията ще споделят важни детайли за обученията/ Също така, ще могат да разговорят с бивши курсисти, които днес са програмисти.

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

“6-месечните ни Alpha програми дават възможност на хора, които не са имали досег до ИТ индустрията, да станат Master Junior таланти за максимално кратък период. Бързата реализация е резултат от големия екип, който се грижи за развитието на всеки курсист – чрез персонален подход в обучението и план за развитие за всеки, защото различните хора учат по различен начин. Когато учиш в група, заедно с хора като теб, разчиташ на опитен екип и имаш ясно начертан път за развитие, трудните моменти се преодоляват по-лесно и е невъзможно да се загубиш по пътя до финалната цел – успешна ИТ кариера. За 70% от Alpha курсистите ни тя идва до 1-3 месеца от завършването им, а за останалите – до 6-12 месеца”, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.