Как машинното обучение помага в туризма и хотелиерството?

Как машинното обучение помага в туризма, транспорта и хотелиерството? Това е темата на лекцията, която ще се състои на 16 май. Това съобщават организаторите от DataArt България.

Как машинното обучение помага в туризма и хотелиерството?

Значителният напредък на изчислителната мощност в последните години води до широкото разпространение на технологиите за машинно обучение (Machine Learning)  в различни сфери на живота.

Туристическият сектор, транспортната индустрия и хотелиерството вече могат да получат решения на дългогодишни бизнес казуси, с които се сблъскват. Става дума за персонализиране, ценообразуване и оптимизиране на бизнес процесите. Също така и за прогнозирането на поведението на потребителите.

Виж подробности какво работи експертът по машинно самообучение?

Лекцията-дискусия на тема „Machine Learning in the Travel, Transport & Hospitality Industry“ ще се проведе на 16 май 2019 г. от 19.00ч.

Лектор ще бъде Макс Жданов, вицепрезидент на дивизията „Туризъм и пътувания“ в DataArt.

Събитието е с вход свободен, но със задължителна

предварителна регистрация.

Лекцията ще бъде на английски език. Сред темите, които ще се обсъдят, са:

  • Какви са предизвикателствата пред най-голямата индустрия в света? В туризма работи приблизително всеки 10-ти зает на пазара на труда, посочват организаторите.
  • Преглед на избрани възможни бизнес сценарии, при които машинното обучение може да разгърне иновации. По този начин ще се осигури по-добро обслужване на клиентите, ще се предоставят нови приходи и ще се оптимизират разходите.
  • Дискусия върху реални примери от практиката на DataArt, при които използваното машинно обучение е довело до положителни резултати.

Актуални новини за ИТ обучения и събития