Номинирай учителя на бъдещето!

Номинирай учителя на бъдещето! С този призив Teaching Alpha обявяват старта на тазгодишните си награди. Търсят се иновативни учители в държавните училища, които са внедрили добри практики и резултатни методи на обучение.

Номинирай учителя на бъдещето!

Учителя на бъдещето

Ако познавате учител, който преподава чрез успешни и продуктивни методи, не се колебайте да го номинирате.

Конкурсът търси да отличи преподаватели, които прилагат подходи, съобразени с изискванията на новите поколения. Инициативата има за цел да открие и награди учители, които са осъзнали нуждата от нововъведения в образователния процес. Такива, които ангажират учениците по-адекватно и им помагат в разбирането и усвояването на учебния материал.

Как да номинираш?

Ученици и родители могат да номинират учител, когото харесват. За целта трябва да заcнемат кратко видео, в което да разкажат подробности защо посоченият от тях учител трябва да спечели и как преподава.

Видеото следва да бъде публикувано в социалните канали Facebook или YouTube, заедно с #teachingAlpha2019. Записът може да бъде изпратен и до организаторите, които ще го публикуват на Facebook страницата и Youtube канала на Teaching Alpha.

Приемат се и писмени номинации под фoрмата на e-mail.

Конкурсът ще приема кандидатури до 24 май 2019. След това от всички номинирани ще бъдат избрани финалисти, които ще се явят на интервюта с журито. Победителите в надпреварата ще станат ясни на 15 септември.

Teaching Alpha

Teaching Alpha е проект за поощряване на добрите практики в държавните училища. Екипът от ентусиасти, които работят в различни сфери, са обединени от общата идея за бърза промяна в образователната система в България. В класните стаи скоро ще влезе ново поколение Алфа и системата трябва да е готова за адекватното му обучение, посочват те.

Конкурсът се провежда за втора поредна година. В пилотното му издание през 2018 г. бяха получени 100 номинации, от които одобрени 13 финалисти. Трима от тях бяха отличени за стимулиране на учениците си да развиват своя потенциал и да придобиват ценни умения.

Вижте още актуална информация за конкурси и обучения