Започна записването за Сезон 11 в ИТ Таланти

Сезон 11 в ИТ Таланти започна да приема кандидати за обучение. Това съобщават организаторите, които са сред стейкхолдърите на eSkills For Future.

Започна записването за Сезон 11 в ИТ Таланти

Новият сезон

Сезон 11 в ИТ Таланти предоставя, както и до момента, напълно безплатно обучение в продължение на 4 месеца и осигурена работа след успешното му завършване.

Курсът ще започне на 15 юли 2019 в София, а крайният срок за кандидатстване е 18 юли 2019 г.

Кандидатстването става чрез попълване на кратка форма за регистрация, като изключително важно е да се посочи актуален мобилен телефон.

Няма изискване за предишен опит в областта. Кандидатите трябва да бъдат пълнолетни и да притежават силна мотивация за работа в областта на софтуерната разработка.

Кадетите ще бъдат разпределени в 3 направления: PHP, Javascript и Java EE.

Етапи на кандидатстване

Първият етап е изпращане на формуляра за регистрация.

Следва покана за решаване на онлайн логически тест на 19 юни. Тестът не е обвързан с предварителни знания в ИТ сферата и цели да провери и оцени логическия и аналитичен аспект на мисленето на кандидатите.

Кандидатите с най-висок резултат от теста, се явяват на втори присъствен тест  в учебния център – 23 и 24 юни.

Последният и решаващ етап в конкурса е кратко интервю, на което ще бъдат поканени кандидатите с най-добър резултат от втория приемен тест. Интервютата са планирани за периода 29 юни – 7 юли 2019.

 -> Вижте историята на Петя Капчина, завършила успешно 5-ия сезон

За последните 6 години ИТ Таланти са обучили и съдействали за реализацията на над 700 програмисти, които работят в ИТ индустрията у нас. След успешно преминаване на интензивното обучение обучаващите се получават предложение за работа като младши програмисти. Над 100 ИТ компании партнират на инициативата, като статистиката сочи, че 97% от завършилите успешно се реализират като програмисти.