Telerik Academy Alpha с Java отвори есенния си прием от днес

Telerik Academy Alpha с Java отвори есенния си прием от днес. Това съобщиха от образователната организация, стейкхолдър на eSkills For Future. Обученията се провеждат от технологични трейнъри – практици с дългогодишен опит в разработката на софтуер

Отворен прием

Telerik Academy Alpha с Java отвори есенния си прием от днес

Кандидатстването е отворено от днес, 6 юни до 2 август 2019.

Така желаещите да се обучават и след това да започнат работа в ИТ сектора, разполагат с 2 месеца. За този период следва да подадат документи и да се подготвят за входния изпит по основи на програмирането.

Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от различни области, които искат да станат Java специалисти.

Изисквания към кандидатите да имат навършени 18 години и само базови познания по програмиране. Знанията могат да усвоят самостоятелно с безплатните материали и присъствените практически работилници на Телерик Академия.

Необходимо е да подадат автобиография и кандидатура на сайта на Телерик Академия до 2 август и да преминат кратък онлайн когнитивен тест.

След това да се явят на входен изпит с език по избор: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. Напълно начинаещите е препоръчително да се подготвят директно с Java.

„Макар че изискваме базови познания по програмиране за старт в програмите ни, това не трябва да спира кандидатите без предварителен опит. Практиката показва, че два месеца са напълно достатъчни за усвояване на основите и успехът е възможен, ако те са мотивирани и отдадени на целта си.“ Това коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кариерна вечер и работилници

Желаещите могат да научат детайли за професията и възможностите за кариерен старт на специално кариерно събитие. То ще се състои на 20 юни от 19:00 ч. в Телерик Академия. Входът е свободен, но се изисква предварителна регистрация. Кариерната вечер ще бъде последвана от серия практически работилници с технологичните трейнъри в Телерик Академия. С тяхна помощ участниците ще усвоят фундаменталните принципи в програмирането и ще се подготвят за входния изпит в програмата.

Практическо обучение

Telerik Academy Alpha е 6-месечна програма, която акцентира върху практическата подготовка на курсистите с акцент на ученето чрез правене. Участниците усвояват новите знания като разработват индивидуално или в екип софтуерни решения при условия, близки до реалната работна среда.

Обученията се провеждат всеки делничен ден по 4 часа в малки групи. В рамките на програмата курсистите разработват портфолио и цялостно, функционално приложение по задание на бизнеса, използвайки Java и най-добрите практики в индустрията. Също така надграждат комуникационните и личностните си умения и се подготвят за кандидатстване и интервю за работа.

Професионална реализация

Java се е наложил като един от най-популярните програмни езици в световен мащаб. С него могат да се разработват различни типове решения – от клиентски, мобилни и уеб приложения

до такива за IoT („Интернет на нещата“) и „умни“ телевизори, часовници и домакински уреди, което обуславя широката нужда от специалисти в областта. След завършване на Telerik Academy Alpha участниците разполагат с търсените от бизнеса технологични и личностни умения и практически опит, за да стартират кариера в ИТ сектора. Те могат да започнат работа в технологична компания от над 60-те в партньорската мрежа на Телерик Академия.

 

ОЩЕ възможности за преквалификация и ИТ обучения