Sofia Game Night 2019 предстои

Sofia Game Night 2019 предстои, съобщават от Гьоте-институт България и Game Dev Summit, които съвместно организират проявата.

Sofia Game Night 2019

Sofia Game Night 2019 предстои

През тази есен предстои второто издание на инициативата Sofia Game Night. Софийската нощ, посветена на гейминга във всичките му форми – от видео и компютърни през настолни и аркадни игри до escape rooms и city treasure hunt. Sofia Game Night ще включи изложения, турнири, презентации, уъркшопи, изложби, концерти и най-различни други събития, насочени към професионалисти и любители от всички възрасти.

Събитието ще се проведе в събота, 2 ноември 2019 г., от 16 ч. до полунощ.

Възможности за включване

Включете се сега с предложение за събитие в програмата на Sofia Game Night. Избрани събития и инициативи ще бъдат и финансово подкрепени. Проектите ще се оценяват от специално формирано жури.

При описанието на събитието следва да посочите бюджет + точно описание на перата, за които кандидатствате за  финансова подкрепа.

Крайни срокове:

За инициативата

Sofia Game Night е проект на Гьоте-институт България и Game Dev Summit, който се осъществява с подкрепата на Елисейския немско-френски културен фонд и в партньорство с Френски институт София.

Проявата цели да постави на фокус различните аспекти на игрите и game development днес. От процеса по разработване на игри, през икономическата роля на гейминг индустрията и електронните спортове, до крайния потребител и чистото удоволствие от играта.

Първото издание на проявата през ноември 2018 включи над 30 събития от 20 различни локации в София.

Актуална информация за още ИТ инициативи