Безплатната академия „Учители на бъдещето“ сертифицира 250 учители

Безплатната академия „Учители на бъдещето“ сертифицира успешно 250 учители.  Това съобщават организаторите на инициативата Софтуни и“СофтУни Светлина”, които тази година за пореден път отвориха врати за преподавателите.

Безплатната академия „Учители на бъдещето“

Безплатната академия "Учители на бъдещето" сертифицира 250 учители

В обучението се включиха стотици учители от цяла България, които с огромно желание се впуснаха в своето дигитално пътешествие.

Участието в академията включва практическа подготовка за използване на дигитални технологии в образованието.

Обучението предоставя специализирана техническа подготовка в няколко направления – програмиране, графичен дизайн и мултимедия, дигитален маркетинг и предприемачество.

Целта на проявата е да помогне на учителите да разширят познанията си по работата със съвременните дигитални технологии. Подобни познания са изключително необходими за технологичния свят, в който живеем днес и предизвикателствата на новите поколения ученици от дигиталната епоха. Уменията на преподавателите да боравят с лекота с дигиталните програми и инструменти им помага да предоставят най-доброто възможно образование на своите ученици.

„Не можем да скрием, че се гордеем много с постигнатите резултати, но и не спираме да се стремим към още по-големи постижения в бъдещите издания на “Учители на бъдещето!”. Екипът ни ще продължи засилената работа по подобрението на предлаганите обучения, за да можем да отговаряме във всеки един момент на съвременните необходимости на младите поколения.“ Това посочват от Софтуни.

Софтуни

СофтУни, носител на Образователната награда на БАИТ за 2016 г. , да развиват редица инициативи, насочени както към учители, така и към ученици и хора от всякакви възрасти.

Освен курсовете по програмиране за повишаване на ИТ уменията или преквалификация, се провеждат и обучения по дигитален маркетинг, дигитални изкуства, програмиране за деца. СофтУни предоставя възможности и за средно образование в гимназията СофтУни Светлина, както и програми за повишаване на квалификацията на учители.

Още възможности за преквалификация и ИТ обучения