Обучение за QA инженери или Java програмисти в Телерик Академия

Телерик Академия обяви два нови приема за софтуерни специалисти , които започват през 2022 година. Кандидатите могат да избират между обучение за QA инженери или Java програмисти.

Приемът е до 6 март, а изданието на Alpha QA ще е единственото за 2022 г. Програмите са подходящи за студенти, наскоро завършили ученици и специалисти от други сфери. Лекциите са вечерни и се провеждат 2-3 пъти седмично.

В онлайн формат и със 100% фокус върху практиката, курсистите ще придобият всички необходими технологични и личностни (soft) умения.

Безплатен курс по основи на програмирането, достъпен за всеки
Начинаещите могат да се включат в безплатните подготвителни курсове. Единственото изискване е да завършат кандидатурата си до 9 януари 2022 г.

Безплатният курс по основи на програмирането се провежда онлайн. В рамките на шест съботи участниците усвояват ключови умения с помощта на опитни експерти и на ментори. Курсът ще подготви кандидатите и за входящия изпит. Темите започват от инсталиране на софтуер за програмиране до първите редове код.

За хората с базови познания по програмиране ще се проведат ранни изпити за двете програми на 11 януари, а срокът за записване за тях е до 9 януари. При добър резултат кандидатите могат да си гарантират още тогава място в избраната програма.

Пътят към успешна ИТ кариера с Telerik Academy Alpha
Обученията са с продължителност 6 месеца. Провеждат се в малки групи (40-45 човека). Наподобяват реалната работна среда, в която участниците работят по самостоятелни и екипни проекти. Трейнърите влизат в ролята на ментори и всеки курсист получава персонализирано отношение и препоръки за развитие.

Професия QA инженер
Главен лектор в програмата Alpha QA е Диана Господинова. Тя е QA експерт с над 8 години опит в сферата. Към нея се присъединяват и водещите специалисти: Павлина Колева, QA инженер във Fadata, Владимир Венков, технологичен трейнър в Телерик Академия, и Николай Аврамов, ръководител екип в Automate the Planet.
QA инженерите са важна част от разработката на всеки софтуерен продукт. Това ги прави търсени и високоценени кадри, а професията изключително интересна. Тези експерти взаимодействат с различни екипи в компанията, пишат програми за автоматизирано тестване и имат ключова роля за успеха на даден софтуер.

Професия Java програмист
Участниците в програмата Alpha Java преминават над 800 часа лекции и практика. Усвояват най-модерните тенденции в сферата на програмирането, докато работят по реални уеб приложения. Програмата се провежда всеки делничен ден. Както и при Alpha QA, така и тук 20% от обучението са насочени към развитие на личностни и комуникационни качества – изключително важни за бързото кариерно израстване и дистанционна работа.

За допълнителна информация: telerikacademy.com или във Facebook facebook.com/TelerikAcademy и LinkedIn Telerik-Academy.