Цялостна програма за UX/UI дизайнери от Телерик Академия

Цялостна програма за UX/UI дизайнери – Telerik Academy Alpha UX/UI стартира в Телерик Академия. Това съобщиха от водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация в ИТ.

Програма за UX/UI дизайнери

Цялостна програма за UX/UI дизайнери от Телерик Академия

Програмата Telerik Academy Alpha UX/UI е разработена съвместно с водещи експерти в ИТ сектора. Участие имат също така представители на големи международни компании и на дигитални агенции и млади организации.

Обучението развива търсените от компаниите умения и опит в сферата на потребителското преживяване (User Experience/UX) и потребителския интерфейс (User Interface/UI). Основен лектор е Георги Балинов, съосновател на дигиталната агенция HYPE, лектор и трейнър по UX/UI с над 10 г. опит в областта. Участие ще вземат и външни експерти по специалността, работещи в Progress, VMware, Studio Х и други.

След завършване участниците ще получат сертификат от Телерик Академия, с който ще могат да стартират кариера като младши UX/UI дизайнери.

Професията и възможностите за реализация ще бъдат представени в рамките на кариерно събитие. То ще се проведе на 24 април от 19:00 ч. в Телерик Академия.

Входът е свободен, но с предварителна регистрация.

Кандидатстване

Програмата е подходяща както за специалисти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства, така и за студенти и наскоро завършили.

Компании, които искат да преквалифицират или надградят познанията на свои служители, могат също да ги запишат в програмата.

И в двата случая, от кандидатите се изисква да подадат кратка биография и свое портфолио или примерен криейтив проект до 19 май през сайта на Телерик Академия.

На база на цялостното представяне ще бъдат селектирани кандидати. Те ще преминат към втория и финален етап от приема – интервю с трейнъри на Академията.

Програмата стартира на 24 юни и е с продължителност 3 месеца.

Обученията ще се провеждат 3 пъти седмично вечер, в периода 24 юни – 25 септември. Това позволява участниците да съчетават програмата безпроблемно със следване и работа.

В рамките на 3 месеца курсистите ще усвоят ключови умения за изграждане на дигитални преживявания за всеки вид устройство и екран. Те ще овладеят целия спектър от UX и UI активности и процеси: проучване, създаване на стратегия и прототип и разработка на цялостен дизайн за дигитален продукт.

Професия UX и UI дизайнер

Специалистите в областта на потребителското преживяване и интерфейс играят ключова роля в технологичните компании.

  • UX дизайнерите са фокусирани изцяло върху потребителското преживяване – как работи даден дигитален продукт, как го използват хората и как този процес може да бъде подобрен.
  • UI дизайнерите отговарят за това всеки потребителски контакт с продукта да отговаря на заложените UX цели. Те определят моделите на интеракция, визуалната архитектура и създават прототипи.

„С развитието и узряването на ИТ сектора, нуждата от специалисти вече излиза много извън рамките на софтуерните разработчици. Все по-голям е интересът на бизнеса към UX и UI дизайнери, особено за създаването на приложения и продукти. Такива специалисти обаче отсъстват от пазара на труда, т.к. липсва задълбочена практическа подготовка в областта. С Telerik Academy Alpha UX/UI ще променим това. Надграждайки квалификацията на специалисти и студенти с опит в дизайна, ще им помогнем да стартират кариера в една от най-динамичните и перспективни индустрии в България, а на компаниите – отново да намерят правилния талант“. Това коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

За Telerik Academy Alpha

Програмите Telerik Academy Alpha са интензивни обучения за ИТ кариерен старт с фокус върху практиката. Традиционно 70% от възпитаниците започват работа до 1-2 месеца от края на програмата, след което и останалите.

През 2019 г. Телерик Академия за първи път стартира 5 различни програми – за обучение на програмисти с водещите технологии .NET, Java и JavaScript, за QA инженери, отговарящи за качеството на софтуера, както и за UX/UI дизайнери. Приемът за всички тях е отворен в момента.