+359 2 946 1513, bait@bait.bg

Ресурси

проверка умения за успешна кариера

Проверете Вашите умения за успешна кариера!

Имате ли умения за успешна кариера? Професиите днес се променят по-бързо от всякога с дигитализацията във всички сектори на икономиката. В  същото време е трудно да се намерят надеждни инструменти, чрез които младите специалисти да докажат какво могат по точен и достъпен начин.

Проверете нивото на дигиталните си познания, като използвате някои от следващите сайтове и инструменти.

Наборът от документи Europass,

които помагат на хората за по-добро представяне на уменията им, предоставя матрица за самоооценка на дигиталните компетенции. Всеки желаещ може да установи какви са уменията му в дигитална среда по отношение на

  • Обработка на информацията
  • Създаване на съдържание
  • Комуникация
  • Решаване на проблеми
  • Сигурност

Microsoft са едни от първите, които поставят акцент върху необходимостта от курсове и уроци онлайн, за да помогнат на потребителите да разберат и вникнат по-добре в технолгоиите.

На уебсайта на компанията е налична

Microsoft Digital Literacy

– информация, която ще ви помогне да придобиете по-добра представа за това как работят всички цифрови технологии, компютри и интернет. Сред представените теми са комуникация по имейл и интернет сигурност, разлики между хардуер, софтуер, операционни системи и данни. Също така, какво представляват онлайн измамите и как да ги разпознаем, как да избегнем компютърен вирус и инструменти на Microsoft Office.

Всеки желаещ да провери своите познания, може да го направи като попълни теста. Оценката се базира на 30 въпроса под формата на реални ситуации. Те предоставят информация за:

  • Компютърни основи
  • Интернет и световна мрежа
  • Програми за производителност
  • Компютърна сигурност и поверителност
  • Дигитален начин на живот

Всяка оценка включва придружаващ курс за електронно обучение и се предлага на 3 нива: основно, стандартно и напреднало. Компанията издава сертификат с идентификационен номер, когато преминете успешно даден тест.

Подобрете дигиталните си умения с

Digital Literacy Challenge!

Тази безплатна, иновативна платформа за обучение предлага 19 въпроса за оценка на компетенциите ви в 10 сфери – основни познания за компютрите, дигитално общуване и етикет, детайли за най-често изпозлваните програми на офис пакета Microsoft Office, личен брандинг и др. Впоследствие всеки получава персонална да обогати уменията си на база на теста, като получава достъп до 60-секундни видеоклипове по темата.

Pin It on Pinterest